Na letošním filmovém festivale v Benátkách zabodovalo drama Memory, ve kterém uvidíme hvězdy jako Jessica Chastain, Elsie Fisher a Peter Sarsgaard, který vyhrál cenu Coppa Volpi pro nejlepšího herce. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na Sylvii (Chastain), sociální pracovnici, která vede jednoduchý a strukturovaný život. Ten se však začne obracet naruby poté, co s ní z třídního srazu odejde domů Saul (Sarsgaard). Díky němu se tak Sylvie ponoří zpět do minulosti a vzpomínek na dětství, které opět začnou vyplouvat na povrch. Následně pak zjišťujeme, že emocionálně zranitelný Saul trpí demencí. Snímek se dočkal převážně pozitivních reakcí, snad se tudíž dočkáme řádně kvalitní podívané. 

O scénář a režii se postaral slavný mexický režisér Michel Franco, který stojí za snímky jako Lucía, a co pak (2012), Chronic (2015) a Abriliny dcery (2017).

Dále se ve snímku objeví herci jako Merritt Wever, Josh Charles, Jessica Harper, Blake Baumgartner, Josh Philip Weinstein, Elizabeth Loyacano, Alexis Rae Forlenza, Ross Brodar, Mia Mei Williamson, Davis Duffield, Jackson Dorfmann a Brooke Timber.

Do našich kin by se snímek měl dostat snad někdy krátce po novém roce.