Posledním celovečerním dílem australského filmaře Adama Elliota byl povedený animák Mary a Max (2009), který zabodoval i na Berlinale. A nyní se k nám tvůrce po letech vrací se svou další stop motion podívanou jménem Memoir of a Snail, která už má na světě i oficiální trailer. Podívat se na něj můžete výše.

Příběh nás zavede do Austrálie během 70. let, hlavní hrdinkou se stává Grace Pudel (Sarah Snook), osamělá podivínka se zálibou ve sbírání šneků a nesmírnou láskou ke knihám a morčatům. Ještě v mladém věku, když je Grace oddělena od svého bratra Gilberta (Kodi Smit-McPhee), následně upadá do spirály úzkosti. Ale navzdory pokračující sérii útrap se přece jenom objeví jistá naděje a inspirace, když se spřátelí se starší excentrickou ženou jménem Pinky (Jacki Weaver), která je plná odhodlání a touhy po životě. 

Adam Elliot se postaral jak o scénář, tak i o režii. Je taktéž držitelem Oscara za hezký krátkometrážní animák Harvie Krumpet (2004), který zabodoval i na několika filmových festivalech.

Dále jsou k chystanému stop motion filmu upsaní Eric Bana, Dominique Pinon, Magda Szubanski, Adam Elliot, Flynn Wandin, Ruby Davis, Luke Elliot a v neposlední řadě také legendární zpěvák a skladatel Nick Cave.

Animák bude premiérovat v Austrálii někdy během letošního října, o premiéře u nás zatím nic nevíme.