Snad i k nám se jednoho dne dostane hezky vyhlížející stop motion animák jménem Memoir of a Snail, který napsal a zrežíroval Adam Elliot, tvůrce povedeného počinu Mary a Max (2009). Venku každopádně máme další oficiální trailer, který si můžete pustit výše.

Snímek má samé pozitivní reakce, na agregátoru Rotten Tomatoes měl v době psaní článku dokonce 100 %, ovšem nutno dodat, že se jedná o hodnocení zatím jen od několika kritiků a novinářů. Tak uvidíme, jak se ono číslo změní po premiéře.

Příběh nás zavede do Austrálie během 70. let, hlavní hrdinkou se stává Grace Pudel (Sarah Snook), osamělá podivínka se zálibou ve sbírání šneků a nesmírnou láskou ke knihám a morčatům. Ještě v mladém věku, když je Grace oddělena od svého bratra Gilberta (Kodi Smit-McPhee), následně upadá do spirály úzkosti. Ale navzdory pokračující sérii útrap se přece jenom objeví jistá naděje a inspirace, když se spřátelí se starší excentrickou ženou jménem Pinky (Jacki Weaver), která je plná odhodlání a touhy po životě. 

Kromě Mary a Max je Adam Elliot také zodpovědný za krátkometrážní animák Harvie Krumpet (2004), za který získal Oscara.

Dále jsou k chystanému stop motion filmu upsaní Eric Bana, Dominique Pinon, Magda Szubanski, Adam Elliot, Flynn Wandin, Ruby Davis, Luke Elliot a v neposlední řadě také legendární zpěvák a skladatel Nick Cave.

V australských kinech od 17. 10. 2024, na oznámení české premiéry čekáme.