Jednu dobu to vypadalo, že se MCU rebootu Bladea, ve kterém se role stylového zabijáka upírů ujme Mahersala Ali, snad ani nedočkáme. Scénář filmu se musel v jistý čas kompletně přepsat a celý projekt byl dlouhý čas bez režiséra. Věci se ale začaly v dobré obracet na konci minulého roku, kdy vyšlo najevo, že snímek s novým scénářem nakonec natočí francouzský režisér Yann Demange. Před dvěma měsíci navíc šéf Marvelu Kevin Feige uvedl, že projekt už je z nejhoršího venku a zaručeně se ho dočkáme. Tudíž snad bude mít nakonec vše dobrý konec.

A jelikož se film začne konečně natáčet v létě v Atlantě, dostala se k nám nová informace o tom, kdo se k Alimu vlastně připojí. Server Deadline tak nedávno informoval o tom, že ve filmu se objeví také herečka Mia Goth, která se stala hlavní hvězdou v nečekaně úspěšné hororové trilogie režiséra Tie Westa (X, Pearl, MaXXXine). Zatím však není známo, koho přesně si Goth ve filmu zahraje, stejně tak ani to, nakolik velká její role bude. 

Ale kdyby si zahrála nějakou krvežíznivou upírku, které tak trochu šplouchá na maják, tak bychom se vůbec nezlobili! Pokud jste viděli filmy z minulého roku jako Pearl a horor Infinity Pool, tak možná uznáte, že Goth má pro ztvárňování „krapet“ šílených postav docela talent. Ještě se ale necháme překvapit, jaké bude její místo ve scénáři.

O ten se každopádně postaral Michael Starrbury, který dostal za úkol, aby se MCU Blade od ostatních marvelovek lišil svým temnějším a dospělejším duchem. Blížit by se tak měl stylu, který nabídly filmy s Wesley Snipesem, ale tak nějak předpokládáme, že do vyloženě hororového žánru stejně nezajde. Tak snad napsal něco, s čím bude spokojený i Mahersala Ali, který z předešlého vývoje filmu údajně nebyl ani trochu nadšený. A hlavně doufejme, že produkci filmu se nepostaví do cesty další komplikace, to už bychom začali opravdu silně přemýšlet, zda se skutečně nejedná o nějakou kletbu. 

Yann Demange, který MCU Bladea natočí, v minulosti zabodoval hned na několika filmových festivalech se svým historickým dramatem 71 (2014). Kromě něho se také podílel na režii britských seriálů jako Dead Set (2008), Criminal Justice (2009) a Top Boy (2011).

Scenárista Michael Starrbury zas v roce 2013 debutoval s dramatem The Inevitable Defeat of Mister and Pete, zároveň psal epizody k seriálům jako Když nás vidí (2019) a Colin v černobílém (2021).

Ve filmu se taktéž mají objevit herci Delroy Lindo a Aaron Pierre.

Oficiální premiéra je stanovená na 5. 9. 2024.