Co si budeme povídat, celé MCU se dlouhou dobu snažilo být přístupné co nejširšímu publiku. Časy se ale mění. A spolu s nimi i strategie Marvelu, kterému zlatá éra už skončila. Jak už nějaký čas víme, připravovaný Deadpool 3 se stane prvním MCU filmem, který dostane rating R, tedy mládeži nepřístupný. Nedávno však vyšlo najevo, že ten samý rating dostane i marvelovka, která se dlouho topila v problémech.

Chystaný MCU reboot Bladea natočí režisér Yann Demange. A právě ten pro server Deadline uvedl, že film má být mládeži nepřístupný. Pro režiséra bylo údajně nesmírně důležité, aby snímek rating R dostal. A my se mu vůbec nedivíme, film by tím pádem nemusel dělat ostudu předchozím krvavým filmům s Wesleym Snipesem, které měly také eRkový rating. 

Demange se domnívá, že natáčení je bude hodně bavit, protože Mahershala Ali, který nového Bladea ztvární, je podle něho velice všestranný herec, jenž dokáže vystupovat důstojně a s noblesou, ovšem zároveň je v něm i určitá divokost, kterou obvykle zakrývá. Těšit se tak máme na antihrdinu, který bude řádně drsný a nemilosrdný, rozhodně to nebude žádná bábovka.

To vše nezní vůbec špatně, připomeneme ještě, že rozpočet filmu by podle všeho neměl přesáhnout 100 milionů dolarů, v takovém případě by se jednalo o jeden z nejlevnějších filmů v historii MCU. Pokud si tvůrci dají opravdu záležet na kvalitně napsaném příběhu, možná by se z Bladea nakonec mohla vyklubat dobrá podívaná. Po všech těch malérech by to byla krásná tečka. 

Na scénáři se v minulosti prostřídalo hned několik filmařů, poslední verzi má psát na Oscara nominovaný Michael Green, který se podílel na psaní snímku Logan: Wolverine (2017).

Kromě Deadpoola 3 a Bladea bude mládeži nepřístupný také chystaný seriál MCU Echo, který vyjde po novém roce.

Vedle Aliho by se v Bladovi měli také objevit herci Saul Williams (Svět podle Prota) a Mia Goth (Pearl).

Oficiální premiéra je stanovená na 13. 2. 2025.