Na Oscara nominovaný filmař Todd Haynes nám letos nadělí své hvězdně obsazené romantické drama jménem May December, ve kterém se v hlavních rolích objeví Natalie Portman a jeho dvorní herečka Julianne Moore. Na světě už také máme první pořádný oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Jednou z předních postav se stává Elizabeth Berry (Portman), slavná a mladá herečka, která si má v nadcházejícím filmovém projektu zahrát ženu jménem Gracie Atherton-Yoo (Moore). O té před dvaceti lety psal snad každý bulvár v zemi, pravděpodobně z toho důvodu, že jakožto pozdní třicátnice měla poměr s Joem (Charles Melton), chlapcem, kterému bylo tehdy asi kolem 12 let. 

A jelikož má Elizabeth dotyčnou ženu ztvárnit na filmovém plátně, tak si řekne, že by asi bylo dobré ji trochu poznat. Proto za ní přijíždí do státu Maine, kde momentálně Gracie přebývá. Po dvou desítkách let, kdy už je z Joea dávno dospělý muž, se ale zdá, že on a Gracie jsou pořád spolu.

Elizabeth se tak snaží zjistit více o jejich společné minulosti, ale jak je z traileru zřejmé, po nějaké době začne sama po Joeovi pokukovat. A následně začne i chápat, proč je s Gracie i nadále. Její city ale začnou celý plán komplikovat. A brzy se tak stane součástí komplikovaného a i temného milostného trojúhelníku. 

Todd Haynes se může chlubit oscarovou nominací za drama Daleko do nebe (2002), mezi jeho další známé tituly patří ještě Sametová extáze (1998), Carol (2015) a Dark Waters (2019). O scénář se postarala Samy Burch.

Dále se ve snímku objeví herci jako Andrea Frankle, Kelvin Han Yee, Cory Michael Smith, Piper Curda, D. W. Moffett, Drew Scheid a Hans Obma.

Na Netflixu se snímek objeví 1. 12. 2023.