Služba Apple TV+ pro fanoušky filmových a seriálových titulů z druhé světové války připravuje zbrusu novou sérii jménem Masters of the Air. Na připravovanou a hvězdně obsazenou podívanou dohlíží jakožto výkonní producenti Gary Goetzman, Tom Hanks a Steven Spielberg, kteří se kdysi podíleli i na tvorbě slavného seriálu Bratrstvo neohrožených (2001).

Příběh by se měl zaměřit především na členy 8. letecké armády, kteří díky své odvaze a bratrství pomohli porazit nacistické Německo ve druhé světové válce. Celý seriál vzniká na základě stejnojmenné knihy od Donalda L. Millera z roku 2007. Hanks a Spielberg se tak nechali slyšet, že si vždy přáli filmově vizualizovat to, co Miller nazval ,,jedinečnou událostí v historii válčení.“ Na světě už máme také nové fotky, které si můžete prohlédnout níže.

Fotky tak odhalují i fajnovou hereckou skvadru, která se skládá z hvězd jako Austin Butler (Elvis), Callum Turner (Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny), Anthony Boyle (Tetris), Louis Hofmann (Dark) a Barry Keoghan (Víly z Inisherinu).

Hlavními hvězdami se ale podle všeho stanou Butler, Turner a Keoghan, kteří si zahrají primární postavy příběhu. Butler ztvární majora Galea Clevena, Keoghan poručíka Curtise Biddicka a Turner majora Johna Egana.

Zcela původně se seriálu mělo ujmout HBO, ale kvůli vysokým nákladům pak zakázku odřeklo. Projekt pak spadl k nohám společnosti Apple

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal John Orloff, který napsal dvě epizody z výše zmíněného Bratrstva neohrožených. Jednotlivé epizody zrežírovali filmaři jako Cary Joji Fukunaga (Není čas zemřít), Anna Boden a Ryan Fleck (Captian Marvel), Dee Rees (Mudbound) a Timothy Van Patten (Rodina Sopránů).

Dále se v seriálu objeví herci jako Ben Radcliffe, Luke Baker, Rafferty Law, Saura Lightfoot Leon, Kieron Moore, Ben Dilloway, Alastair Galbraith, Michael Stobbe, Patrik Křivánek, Gary Lamont, Thomas Flynn a David Shield.

Seriál bude na službě Apple TV+ premiérovat 26. 1. 2024.