Marvel ještě letos neřekl své poslední slovo. Už za několik dní nám nadělí druhou sezónu Lokiho, která snad ona bídná čísla marvelovských seriálů na Disney+ alespoň trochu zlepší, a krátce po začátku příštího měsíce nám nadělí celovečerní jízdu jménem Marvels. Kolem nadcházející novinky, ve které se hlavní trojicí protagonistek stanou Carol Danvers (Brie Larson), Monika Rambeau (Teyonah Parris) a Kamala Khan (Iman Vellani), se točí poměrně zajímavé informace.

V první řadě bychom už měli znát stopáž filmu. A o žádnou nálož kolem tří hodin se věru nejedná. Snímek by měl být dlouhý 1 hodinu a 45 minut, dohromady tedy 105 minut celkově. Pokud by to byla pravda, tak snímek Marvels bude nejkratším filmem v historii MCU. Tento titul zatím společně drží marvelovky Neuvěřitelný Hulk (2008) a Thor: Temný svět (2013), které mají obě 112 minut. A tím se dostáváme k otázce ohledně rozpočtu.

Zde už je to o něco složitější. V rozhovoru s režisérkou Niou DaCostou, kterou vyzpovídal server Vanity Fair, bylo uvedeno, že rozpočet filmu činil jen 130 milionů dolarů. Pokud by to byla pravda, tak Marvels by zároveň byl i jedním z nejlevnějších filmů MCU. Nicméně článek byl následně poupraven, přičemž nyní se v něm lze dočíst pouze to, že se bude jednat o nejdražší film, jaký kdy natočila černošská režisérka.

Pak ale na světlo světa začaly vycházet informace o tom, že rozpočet filmu ve skutečnosti činí asi 274,8 milionů, z toho 55 milionů dotovala vláda Spojeného království, kde se film natáčel. Tím by se nadcházející marvelovka naopak stala jednou z nejdražších. Větší rozpočet měly už jen Avengers tituly Age of Ultron (2015), Infinity War (2018) a Endgame (2019).

Podle dalších zdrojů je také možné, že rozpočet filmu opravdu činí jen 130 mega, přičemž oněch 274,8 milionů je finálním číslem po sečtení cen marketingu a propagace filmu. Holt uvidíme, zda se definitivní odpovědi dočkáme po premiéře. 

Jak již bylo řečeno, snímek se zaměří na tři zmíněné hrdinky, které budou muset zastavit záporačku Dar-Benn (Zawe Ashton). Nicméně pokaždé, když jedna z nich použije jednu ze svých superchopností, tak se teleportují a prohodí si místa. Ať už si s tím poradí jakkoliv, na scénu se vrací i nějací staří známí. Například Nick Fury (Samuel L. Jackson) a i roztomilá kočička Goose.

Režisérka Nia DaCosta v minulosti natočila například krimi drama Little Woods (2018) a horor Candyman (2021). Scénář zpracovala Megan McDonnell, která se podílela na psaní MCU seriálu WandaVision (2021).

Kromě výše zmíněných hereček by se ve filmu měli objevit také Lashana Lynch, Jude Law, Cobie Smulders a Randall Park.

Oficiální premiéra je stanovená na 9. 11. 2023