Filmová adaptace slavné herní série Uncharted od studia Naughty Dog sice kritiky příliš neohromila, ale přijetí od diváků už bylo vřelejší. Snímku se navíc podařilo v kinech utržit 407,1 milionů dolarů, což je na rozpočet 120 mega vcelku slušný výkon. O pokračování se už dlouho šušká, ale stále ještě nebylo oficiálně potvrzeno. S velice slibnými novinkami ale přišel Mark Wahlberg, představitel Nathanova (Tom Holland) dobrého parťáka Victora Sullivana.

Ten poskytl rozhovor serveru The Direct, v němž uvedl, že na druhém díle Uncharted se již aktivně pracuje, dokonce by už měl být dokončený scénář, nicméně herec neodhalil, kdo je za něj vlastně zodpovědný. Wahlberg také uvedl, že ve druhém díle by už vzhledově Sullyho více připomínal, což podle všeho znamená, že by měl tentokrát celou dobu mít onen ikonický knírek. 

Jelikož druhý díl stále ještě nedostal oficiálně zelenou, Wahlberg k němu zatím upsaný není. A stále není jistota, že na svůj návrat do role vůbec kývne. Herec uvedl, že by si roli Sullyho sice rád zopakoval, ale vše bude podle něho záležet na kvalitě scénáře, který se mu evidentně do rukou stále ještě celý nedostal. Pokud se mu ale bude zdát, že by z něho mohlo vzniknout o něco lepší a kvalitnější pokračování, bude ochotný si roli zopakovat.

Producent Charles Roven letos v létě každopádně prohlásil, že jednoho dne se dalšího dílu Uncharted jednoznačně dočkáme, protože se podle něj líbil jak fanouškům původních herních předloh, tak i těm, kteří slavnými hrami byli zcela nepolíbeni. Pokud je ale už scénář dokončený, studio Sony by mohlo druhý díl oficiálně oznámit už brzy. Ale neradi bychom to zakřikli. 

Na scénáři k prvnímu dílu pracovalo hned několik filmařů, jmenovitě Rafe Judkins, Art Marcum a Matt Holloway. Je ale možné, že dvojku napsal někdo úplně jiný, to se holt budeme muset nechat překvapit.

O režii se postaral Ruben Fleischer, který nám v budoucnu nadělí třetí díl thrilleru Podfukáři