Studio Lionsgate nám již příští měsíc nadělí slibně vyhlížející thriller jménem Manodrome, ve které se v hlavních rolích objeví hvězdy Jesse Eisenberg a Adrien Brody. Venku už máme i oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Hlavním hrdinou se stává mladý a zdravý muž jménem Ralph (Eisenberg), který pracuje jako řidič Uberu. Žije společně se svou přítelkyní Sal (Odessa Young), která bude už brzy rodit. Přesto ale Ralph není spokojený. Nejenže jeho práce je špatně placená a neuspokojivá, ale zároveň si uvědomí, že ho momentální způsob života nečiní šťastným. Jednoho dne se ale seznámí s charismatickým Danem (Brody), chlapíkem, který vede kult mužnosti, jenž se zaměřuje především na posilňování mužského pouta k agresi a dominanci. Pro Ralpha tak začíná zbrusu nová etapa života. 

Ralph se tak stane členem Danova kultu, přičemž jednu dobu to vypadá, že konečně našel něco, co ho v životě naplňuje. Postupně ale začne ztrácet kontrolu nad realitou, přičemž jeho vztah k Sal se pozvolna začne měnit na násilnický. Jak je z traileru vidno, věci se evidentně natolik vymknou kontrole, že do Ralphova nově objeveného světa zavítá i smrt. Podaří se mu ještě dostat pryč z cesty úplného zničení?

Podle všeho bychom se měli těšit na varovný příběh, jenž pojednává o tom, kterak toxická maskulinita dokáže člověka změnit k nepoznání. Stejně tak má film vyprávět o nebezpečí kultů, které využívají slabost a tudíž i zranitelnost jedinců pro své vlastní účely. 

O scénář a režii se postaral John Trengove, který byl za snímek nominován na Zlatého medvěda za nejlepší film na filmovém festivale v Berlíně.

Kromě výše zmíněných se ve filmu objeví také Sallieu Sesay, Philip Ettinger, Ethan Suplee, Evan Jonigkeit, Caleb Eberhardt, Gheorghe Muresan a Brian Anthony Wilson.

Snímek by měl být uveden na VOD již 17. 11. 2023.