Na nedávno odstartované události SXSW bude premiérovat kolumbijské drama jménem Malta, o které se postarala filmařka Natalia Santa. Venku už máme i oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh, který se bude odehrávat v kolumbijské Bogotě, se zaměří na mladou ženu jménem Mariana (Estefania Piñeres). Ta sní především o tom, že unikne dusivému městskému prostředí a vyrazí na cesty po světe, obzvlášť ale touží navštívit Maltu. Nečekaný vztah s jejím spolužákem Gabrielem (Emmanuel Restrepo) ji však přiměje zpochybnit její skutečné motivy k odjezdu. Mariana, která se snaží vydělat si na živobytí v call centru, chodí na hodiny němčiny a potýká se se svou dysfunkční rodinou, tak bude muset čelit dalším výzvám a nástrahám dospělého života. Snímek je popisován jako „citlivé zkoumání ženskosti a sexuality očima mladé protagonistky.“

Filmařka Natalia Santa se postarala jak o scénář, tak i o režii. V předchozích letech pracovala jako scenáristka na seriálových titulech Deník zločinu: Noční jízda (2019) a Velká loupež (2020).

Dále se ve snímku objeví herci jako Patricia Tamayo, Jacques Toukhmanian, Diego Cremonesi, Angela Rodriguez, Juan Manuel Lenis, Gonzalo Sagarmínaga a Edwin Riveros.

Snímek zatím nemá oficiální datum premiéry.