Bradley Cooper se vrátil k režii! V roce 2018 nám nadělil svůj celovečerní debut jménem Zrodila se hvězda, kde si zahrál jednu z předních rolí po boku zpěvačky Lady Gaga. A hned s ním pořádně zabodoval, protože snímek se dočkal až osmi nominací na Oscara. Do světa hudby ovšem hodlá Cooper zabřednout znovu, tentokrát ale zase v trochu jiném stylu. Jeho nový film, který ponese název Maestro, se nedávno dočkal vůbec prvního oficiálního traileru, na nějž se můžete podívat výše.

Snímek by měl vyprávět o životě Leonarda Bernsteina, slavného amerického dirigenta, skladatele a humanisty, jehož si zahraje sám Bradley Cooper. Z traileru je zřejmé, že snímek nás provede různými etapami dirigentova života, především by se ale měl zaměřit na vztah mezi ním a jeho ženou Feliciou Montealegre (Carey Mulligan). 

Snímek by ovšem měl zkoumat i Bernsteinovy údajné vztahy s muži, Matt Bomer by si například měl zahrát klarinetistu, jenž byl jedním z Bernsteinových milenců.

Sám Bernstein, jenž je například zodpovědný za hudbu k legendárnímu muzikálu West Side Story, byl absolventem Harvardu, hudebním ředitelem Newyorské filharmonie a prvním dirigentem amerického původu, který vedl velký orchestr. Stal se také prvním hudebním dirigentem, který sdílel symfonii s televizním publikem, když v roce 1949 dirigoval Bostonský symfonický orchestr v Carnegie Hall. Bernstein dále například protestoval proti válce ve Vietnamu, podporoval občanská práva a sháněl peníze na pomoc HIV pozitivním pacientům.

Mezi výkonné producenty Cooperova filmu také patří režisérští velikáni jako Steven Spielberg a Martin Scorsese. 

Bradley Cooper se postaral jak o režii, tak i o scénář, na kterém také pracoval oscarový Josh Singer, jenž napsal povedené tituly jako Spotlight (2015) a První člověk (2018).

Dále se ve filmu představí Maya Hawke jako Bernsteinova dcera Jamie, Sarah Silverman jako jeho sestra Shirley, Jeremy Strong jako životopisce John Greun a Michael Urie jako tanečník a choreograf Jerome Robbins. Dále hrají Gideon Glick, Sam Nivola, Miriam Shor a Alexa Swinton.

Snímek se na Netflixu objeví 20. 12. 2023.