Nový animovaný rodinný film Luca pochází z hlavy Enrica Casarosy. Režisér zatím nemá ve své filmografii celovečerní snímek, ale jeho kraťas La Luna byl nominován na Oscara a také se podílel coby člen tvůrčího týmu na filmu Hodný Dinosaurus. S projektem mu vypomůže producentka Andrea Warren, která pomohla na svět i filmu Auta 3.

Přečtěte si také: Disney posiluje v oblasti her. Pomohou veteráni z Blizzardu a Ubisoftu

Trailer z příběhu nepředstavuje nic nového, protože jeho popis nikdy nebyl tajemstvím. A dovolím si hádat, že nebude ani tím nejdůležitějším. Centrálním tématem je dětská radost a problémy dospívání. To podporují nové záběry. Malebné prostředí italského venkova dostane šanci zazářit a budeme svědky hořkých i úsměvných momentů, se kterými se může ztotožnit každý z nás.

"Snímek studií Disney a Pixar Luca, odehrávající se v malebném městečku italské riviéry, vypráví o dospívajícím chlapci, který zažívá nezapomenutelné letní prázdniny plné zmrzliny, těstovin a vyjížděk na mopedu. Prosluněná dobrodružství prožívá Luca se svým novým nejlepším kamarádem, avšak jejich veselí ohrožuje přísně střežené tajemství, neboť oba jsou ve skutečnosti vodní příšeráci z podmořského světa."

Snímek by si měl v českých a slovenských kinech odbýt premiéru 17. června/júna a v zemích, které mají přístup k streamovací službě Disney+, si budou moci snímek pustit 18. června.