Studio Sony se rozhodlo krapet pozměnit svůj kalendář nadcházejících premiér. Ke konci letošního roku k nám měl dorazit nový Karate Kid, jemuž se v posledních týdnech začalo hezky rozrůstat obsazení. Nyní ale vyšlo najevo, že film dorazí až na konci jara příštího roku, přesněji se premiéra odkládá z 13. 12. 2024 na 30. 5. 2025.

V rámci toho se Sony rozhodlo odložit premiéru ještě jednomu filmovému titulu. A tím je mládeži nepřístupná marvelovka Lovec Kraven, ve kterém si titulního antihrdinu zahraje Aaron Taylor-Johnson.

Film se už každopádně hned několikrát odkládal, přičemž na světě máme stále jen jeden oficiální trailer, který vyšel skoro před rokem. Lovec Kraven tak dostane původní datum premiéry Karate Kida, z konce léta se proto odkládá na 13. 12. 2024, u nás to bude zřejmě opět o den dřív. 

Důvod odkladu Karate Kida má údajně souviset s šestou a poslední řadou seriálu Cobra Kai (2018), v němž mimo jiné vystupuje Ralph Macchio jakožto Daniel LaRusso. Herec by si měl svou roli zopakovat i v připravovaném filmu. Šestá řada Cobra Kai měla původně vyjít na konci loňského roku, začátek hlavní části produkce se však musel kvůli tehdejší stávce herců odložit. Dočkat bychom se jí ale měli během letošního roku.

Chystaný snímek Karate Kid, ve kterém si hlavního hrdinu zahraje Ben Wang (Narozen v Americe), natočí Jonathan Entwistle, jeden z tvůrců seriálu I Am Not Okay with This (2020). O scénář se postaral Rob Lieber (Husí kůže 2: Ukradený Halloween).

Lovce Kravena, z něhož se snad nestane další Madam Web, natočil J.C. Chandor, který je například zodpovědný za snímky jako Den před krizí (2011), Vše je ztraceno (2013) a Trojí hranice (2019). Scénář zpracovali Richard Wenk, Matt Holloway a Art Marcum.