Se seriálovými Lovci pokladů na Disney+ to úplně slavně nedopadlo. Sledovanost sice nepatřila k nejhorším, ale recenze od kritiků a diváků byly vcelku bídné. Proto byl seriál poslán do věčných lovišť už po pouhé první řadě. Fanoušci ale stále vyhlížejí onen dlouho slibovaný třetí díl původní filmové série, ve které se Nicolas Cage ujal role lovce pokladů Benjamina Franklina Gatese. Scénář byl podle všeho dokončen už minulý rok v létě, ale stále nebylo jasné, co vlastně máme od trojky očekávat.

S velice zajímavými informacemi ale přišel server Giant Freakin Robot. Ten uvedl, že se do trojky má skutečně vrátit Cage, ovšem připojit by se k němu měla ještě jedna hvězda. A to poměrně nečekaná. Ve třetím díle, který má nést název National Treasure: Revenge of the Puzzlemaster, by se podle serveru měl objevit i Keanu Reeves. Zatím není známo, koho přesně ve snímku ztvární, ale údajně by se mohlo jednat o nějakého rivalského lovce pokladů, se kterým Benjamin změří síly. V rámci toho jsme se už také dozvěděli určité informace o hlavním příběhu. 

V něm bude muset Benjamin vyřešit velice složitou sérii hádanek, aby jakýsi legendární artefakt nepadl do rukou nelítostného lovce pokladu. Je tedy možné, že právě toho si zahraje Reeves? Rozhodně by to bylo zajímavé, protože sympatický představitel Nea a Johna Wicka je spíše znám díky kladným rolím. Padoucha si například zahrál v krimi thrilleru Sleduje tě vrah! (2000), ovšem v rámci jeho celkové filmografie se o žádnou slavnou roli určitě nejednalo.

Na další informace si každopádně budeme muset počkat, podle zpráv z minulého roku se také zdálo, že ve třetím filmu by se také měla objevit Diane Kruger v roli Abigail Chase. Ale není známo, zda to i nadále platí. 

A pozor, snímek už možná našel svého režiséra. Tentokrát to však nemá být Jon Turteltaub, který natočil předešlé dva díly z let 2004 a 2007, nýbrž oscarový Brad Bird. Ten se proslavil především díky animované tvorbě, právě on stál za režií skvělých filmů jako Železný obr (1999), Úžasňákovi (2004) a Ratatouille (2007).

Co se hrané tvorby týče, tak má za sebou čtvrtý díl legendární série Mission: Impossible s podtitulem Ghost Protocol (2011) a sci-fi Země zítřka (2015). Bird však má zatím s Disneym o úloze režiséra pouze jednat.

Připravit bychom se ovšem měli na dlouhé čekání. Kvůli momentální stávce herců a scenáristů se produkce jen tak brzy nerozjede, tudíž snímku bychom se odhadem mohli dočkat až někdy v roce 2025.