Pokud jste fanoušci povedených hororů jako Čarodějnice (2015) a Děsivé dědictví (2018), ve kterých jsou podstatnou součástí hrůzy tajemné kulty a démonické síly, mohli byste zkusit dát šanci nadcházející podívané jménem Lord of Misrule. Venku už máme také oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Hlavní hrdinkou příběhu se stává Rebecca Holland (Tuppence Middleton), která byla nedávno jmenována novou farářkou v odlehlém anglickém městě. Její život se ale změní ve chvíli, kdy její malá dcera Grace (Evie Templeton) za záhadných okolností zmizí na tradiční zimní oslavě Pána neřádu, který v dobách středověku řídil vánoční slavnosti konané u dvora. 

Zoufalá Rebecca se následně obrátí na policii, ale zdá se, že ani ta nemá potuchy, jak se s celým případem poprat. Následně přichází na scénu tajemný Jocelyn Abney (Ralph Ineson), který hrdince řekne, že její dceru unesla jakási hrozivá entita z polí, kterou se každoročně snaží vyhnat. Jak ale trailer pokračuje, tak se zdá, že mnozí obyvatelé města jsou součástí jakéhosi zlého kultu, které vede zmíněný Jocelyn.

Pokud ale Grace skutečně unesli, tak jaký k tomu měli vlastně důvod? A kdo přesně je jejich tajemným pánem, kolem kterého se celá sekta točí? Trailer nám toho ve své poslední třetině možná ukáže až příliš, ale i tak by se mohlo jednat o kvalitní a hrůzné pokoukání, které spoléhá především na temnou a znepokojivou atmosféru. 

O režii se postaral William Brent Bell, který už má za sebou celou řadu hororů, například Ďábel v těle (2012), The Boy (2016) a Sirotek: První oběť (2022). Scénář zas zpracoval Tom de Ville (Tichý experiment).

Dále se ve snímku objeví herci jako Matt Stokoe, Alexa Goodall, Rosalind March, Anton Valensi, David Langham, Evie Templeton, Robert Goodman a Jane Wood.

Snímek dorazí na VOD již 8. 12. 2023.