Téma šikany je věčné a neustále přítomné. Důvodem často bývá právě vzhled, vaše oblečení nebo i jiný styl přemýšlení. Korejská manhwa od Parka Tae-joona Lookism se tohoto tématu celkem hrdě drží, ale tenhle problém řeší zajímavým způsobem. A přesně proto je takové řešení něčím naprosto nevšedním.

Nově vznikající anime Lookism si bere na starost studio MIR, které stojí například za DOTA: Dragon’s Blood and The Witcher: Nightmare of the Wolf, což můžeme brát jako pěknou záruku kvality. Na akci TUDUM se objevil nový trailer, jenž odhaluje základní premisu příběhu. Park Hyung je totiž nepopulární středoškolský student, který zažívá šikanu a v důsledku toho upadá do depresí. Svoji zoufalost si následně vybíjí na své matce, po které žádá přestup na jinou školu. To se ale nestalo.

Z tohoto důvodu utíká pryč a chce začít znova od začátku. Jenže pár dní před nástupem do nové školy dostane nové tělo, které je vysoké, svalnaté a navíc je to pohledný fešák. Tohle tělo využívá přes den, přičemž v noci má své staré. A zábava může začít! A nebo vlastně ne, jelikož díky novému tělu Park Hyung zjišťuje, jak diskriminující okolní svět vlastně je.

Anime se na Netflix podívá už 4. listopadu.