V roce 2024 se dočkáme velkolepého návratu opičáků, kteří postupně přebírají nadvládu nad planetou Zemí. Snímek Kingdom of the Planet of the Apes se stane nejnovějším titulem slavné filmové série Planeta opic, přičemž zároveň bude také startem zcela nové trilogie. Ta naváže na vynikající trojici filmů o Caesarovi, jehož příběh byl definitivně zakončený ve snímku Válka o planetu opic z roku 2017. Na co přesně se ale můžeme těšit v nadcházejícím filmu, který by měl započít zcela novou éru? Inu, alespoň částečnou odpověď nám přinesl The Hollywood Reporter, který odhalil, na co se můžeme těšit.

Jak už nějakou dobu víme, Kingdom of the Planet of the Apes se bude odehrávat mnoho let po událostech výše zmíněné Války o planetu opic. Veškeré opičí komunity tak stále více a více rostou, v rámci čehož skutečně pomalu začínají přebírat nadvládu nad celými zeměmi. Ze zbytku lidí se naopak stávají divoká stvoření, jejichž zlaté časy už jsou dávno za humny. 

Ovšem ne všechny opičí skupiny se budu držet Caesarova ušlechtilého odkazu. Jistý opičí vůdce se rozhodne podmaňovat si a zotročovat ostatní kmeny, aby se mu s jejich pomocí mohla dostat do rukou mocná lidská technologie. Další opičák, který byl součástí kmene, jenž byl zotročen, si to ale rozhodně nenechá líbit, přičemž se vydá na cestu za svobodou. K oné cestě se připojí také jistá mladá lidská žena, nicméně ta má své vlastní plány.

Zatím však přesně nevíme, kdo dané postavy ztvární, ale je vcelku dost možné, že svobodu hledajícího opičáka si zahraje Owen Teague, který by měl ve filmu údajně ztvárnit Caesarova syna jménem Cornelius. Onu mladou lidskou ženu by zas mohla ztvárňovat Freya Allan, představitelka Ciri ze seriálového Zaklínače, která se k filmu připojila minulý rok. Ale to se ještě necháme překvapit.

Taktéž nás zajímá, kdo si zahraje onoho zlovolného opičího vůdce, ze kterého bude patrně hlavní padouch příběhu. Že by Kevin Durand? Zas tak překvapivé by to nebylo, protože herec se v minulosti stal tváří opravdu mnoha padouchů. Tak uvidíme, co přesně pro nás tvůrci chystají.

K filmu se taktéž nedávno připojila herečka Dichen Lachman, která si zahrála v seriálech jako Agenti S.H.I.E.L.D., Animal Kingdom a Odloučení. Objevila se taktéž ve snímku Jurský svět: Nadvláda z minulého roku. 

O režii filmu se stará Wes Ball, který se rozhodl zanechat prací na filmové adaptaci komiksu Harbringer od Paramountu, aby mohl mít na tvorbu nové Planety opic více času. Filmař je známý za režii dobrodružné filmové trilogie Labyrint (Maze Runner).

Se scénářem mu pomáhal nejenom Josh Friedman, ale i Rick Jaffa, Amanda Silver a Patrick Aison.

Oficiální premiéra je stanovená na 23. 5. 2024.