V roce 2004 nám Mel Gibson nadělil svůj třetí zrežírovaný snímek jménem Umučení Krista (The Passion of the Christ), který se zaměřil na posledních 12 hodin života Ježíše Nazaretského před jeho ukřižováním. Snímek se však dočkal poněkud rozporuplných reakcí. Někteří ho chválili za jeho působivé vyobrazení poslední části Ježíšova života, jiní zas odsuzovali nadměrné násilí a jisté prvky, které podle nich zaváněly antisemitismem. I tak se ale jednalo o filmový trhák, který celosvětově vydělal přes 612 milionů dolarů.

Už několik let se ale šušká o tom, že Gibson by měl jednoho dne natočit pokračování. Ježíšův herec James Caviezel o něm dokonce prohlásil, že to má být ,,největší film v historii kinematografie.“ Podle nedávných informací by se navíc mělo začít natáčet už za několik měsíců. 

Nicméně představa toho, že se dočká velkolepého pokračování zrovna takovýto snímek, rozhodně lidi na internetu pobavila. Mnozí z nich tak začali vymýšlet své vlastní komické názvy, se kterými se následně pochlubili na sociálních sítích. Některé z nich znějí například následovně:

Umučení Krista 2: Nazaret nechť žije

Umučení Krista 2: Římské impérium vrací úder

Umučení Krista 2: Nespoutaný Ježíš

Umučení Krista 2: Zběsilá jízda

Umučení Krista 2: Ježiši, znovu?

Umučení Krista 2: První krev (Kristova)

Umučení Krista 2: Tajemství loňských Velikonoc

Umučení Krista 2: Zúčtování

,,Zemřel za naše hříchy, nyní je zpět, aby si je vybral.“

A na závěr tu máme mrkačku na celou filmovou sérii Rychle a zběsile, u které lidé jednotlivé názvy chystaného pokrčování pojmenovali následovně:

Umučení Krista

2 Umučení 2 Krista

Umučení Krista: Nazaretská jízda

Mučení Krista

Umučení 5

Umučení Krista 6

Kristus7

Osud Krista

U9

Umučení X 

Když bychom se ale měli vrátit ke skutečnému filmu, tak pokračování by mělo nést název The Passion of the Christ: Resurrection, příběh by se měl proto soustředit na tři dny po Ježíšově smrti, které následně vedly k jeho vzkříšení. Vrátit by se měla Maia Morgenstern jako Panna Marie, Christo Jivkov jako apoštol Jan a Francesco De Vito jako svatý Petr.

Ke Gibsonovi by se měl přidat i jeho dlouholetý spolupracovník Randall Wallace, který například napsal scénář k jeho Statečnému srdci. Bližších informací bychom se měli dočkat v nadcházejících měsících.

Dokázali byste vymyslet svůj vlastní vtipný název?