Americký filmař E. Elias Merhige, který nám nadělil například slavný snímek Ve stínu upíra (2000), se po dlouhých 20 letech vrací k filmové režii. Spolu s Leonardem DiCapriem (Zabijáci rozkvetlého měsíce), který kromě herectví také aktivně usiluje o ochranu životního prostředí, připravuje snímek jménem Howl, jemuž nedávno padla první klapka.

Příběh, který bude odvyprávěn ze zvířecí perspektivy, se zaměří na rodinného psa jménem Harry, jehož páníčci přišli o život při nehodě. Sám se tak během kruté zimy vydává na cestu za přežitím, během které se setká s mladým vlkem. Zprvu na sebe budou hledět se strachem a nedůvěrou, nicméně jak jejich cesta bude pokračovat, eventuálně mezi nimi vznikne těsné pouto. 

Snímek se nám kromě kvalitní podívané pokusí předat i poselství o tom, že vlci nejsou žádná strašlivá a zlá monstra, která by se měla střílet na potkání, ale přirozenou součástí přírody. DiCaprio bude na výrobu filmu dohlížet jako jeden z výkonných producentů, zda si ve snímku také sám zahraje, je otázkou. Server Deadline každopádně hlásí, že ve filmu se objeví i lidští herci, k jejichž odhalení by mělo dojít už brzy.

Spolu s DiCapriem na film jako výkonná producentka dohlíží i jeho kamarádka a uznávaná bioložka Jane Goodall, se kterou už v minulosti spolupracoval. Goodall, která se především zabývá výzkumem primátů, byla vlky každopádně fascinovaná už odmalička. 

Pokud by film zaznamenal úspěch, mohly by na něj v budoucnu navázat další podobné tituly, ale zatím není třeba předbíhat. Snímek natáčí výše zmíněný E. Elias Merhige, jehož posledním filmem byl thriller Podezření nula (2004).

O scénář se postaral Christopher Monger (Dívka z Ria). Filmu se dočkáme někdy v první polovině roku 2026.