Všichni čtyři potomci slavného amerického herce Denzela Washingtona následovali svého otce do světa filmu. Zatímco John David (Stvořitel) a Olivia (Zlomený) se věnují herectví, Katia Washington zas působí jako producentka.

A pak je zde ještě Malcolm Washington, který letos ke konci podzimu uvede na Netflixu svůj celovečerní režijní debut jménem Lekce piana. Zahrají si v něm nejenom zmínění dva režisérovi sourozenci, ale také jeho matka a Denzelova žena Pauletta. Streamovací služba už vydala hezký oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede do domácnosti, ve které se dva sourozenci přetahují o drahocenný klavír po předcích. Na jedné straně bratr (John David Washington), který chce piano prodat, a na straně druhé sestra (Danielle Deadwyler), jež udělá vše pro to, aby zachránila jediný pozůstatek rodinného dědictví. Jejich strýc (Samuel L. Jackson) se snaží přijít s řešením, které by uspokojilo obě strany, ale ani on nedokáže zadržet duchy minulosti.

Těšit se tak máme na příběh, který bude odhalovat překvapivé skutečnosti o tom, jak vnímáme minulost a kdo může definovat náš odkaz. Film bude vycházet ze stejnojmenné divadelní hry z roku 1987, za kterou stojí August Wilson.

Malcolm Washington se postaral jak o režii, tak i o scénář, na němž ještě pracoval na Oscara nominovaný Virgil Williams (Myšlenky zločince).

Dále se ve snímku objeví herci jako Ray Fisher, Michael Potts, Erykah Badu, Corey Hawkins, Stephan James, Malik J. Ali, Jerrika Hinton, Gail Bean, Deetta West, Owen Harn a Charles Green.

Na Netflix od 22. 11. 2024.