Na Oscara nominovaná Susannah Grant, která zpracovala scénář k slavnému dramatu Erin Brockovich (2000), nám za necelý měsíc na službě Apple TV+ představí svůj seriál Lekce chemie, v němž se hlavní role chopí Brie Larson (Captain Marvel). Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Seriál bude vycházet ze stejnojmenné předlohy (Lessons in Chemistry) od autorky Bonnie Garmus, jež vyšla teprve minulý rok na jaře. Osmidílný příběh, který nás zavede na počátek 50. let, se zaměří na Elizabeth Zott (Larson), která touží stát se slavnou vědkyní. Jelikož ale žije v době, kdy se určitá část společnosti stále domnívá, že ženy patří spíše do domácnosti, je ze své práce v laboratořích vyhozena. Ještě ale nemusí bědovat, protože dostane unikátní nabídku. 

A to stát se hlavní hvězdou v televizním pořadu o vaření jménem Supper at Six. Účinkování v pořadu následně vyústí v její velkou popularitu mezi publikem, které se primárně skládá z žen v domácnostech a dětí.

Národu přehlížených hospodyněk tak následně začne Elizabeth předávat mnohem víc než jen recepty. Díky pořadu se také svým způsobem vrací zpět ke své největší lásce v jejím životě – k vědě. Podle traileru se ovšem také zdá, že nahlédneme do hrdinčina osobního života. 

Susannah Grant, která je tvůrkyní a hlavní scenáristkou, se také stala v roce 2019 showrunnerkou chváleného seriálu Neuvěřitelná. O režii jednotlivých epizod se postarala Sarah Adina Smith (Hanna).

Dále se v seriálu objeví herci jako Kevin Sussman, Lewis Pullman, Beau Bridges, Thomas Mann, Aja Naomi King, Stephanie Koenig a Patrick Walker.

Snímek bude na Apple TV+ premiérovat 13. 10. 2023.