Od Disneyho akce D23 si letos fanoušci Star Wars slibovali především vydání první upoutávky chystané hrané série Skeleton Crew. Ještě předtím tu ale máme nový pohled na trochu jiný projekt z předaleké galaxie - čtyřdílnou animovanou minisérii LEGO Star Wars: Rebuild the Galaxy, která se objeví v nabídce Disney+ 13. září/septembra 2024.

Nový trailer navazuje na starší ukázku, a tak tu máme další pohled na trochu promíchanou galaxii, v níž se z padouchů stávají hrdinové a z hrdinů padouchové. Nebo kloni, jak dokazuje případ admirála Ackbara. Ve videu ale dostává prostor také živoucí kostičkovaná legenda jménem Jedi Bob, temná verze lodi Millennium Falcon a kupodivu také hrstka prvků převzatých z vynikajícího hraného seriálu Andor. Jde například o výsadkovou loď nebo vězeňské kombinézy, které má na sobě z nějakého záhadného důvodu Yoda a Mace Windu. Ještě větší záhadou je pak skutečnost, že po boku obou jediských mistrů stojí generál Grievous.

Jak se zdá, LEGO Star Wars: Rebuild the Galaxy bude vážně praštěný kousek, jehož tvůrci se nehodlali jakkoliv omezovat. Dokazuje to rovněž Mark Hamill v roli trochu jiného Luka Skywalkera, který v traileru zábavným způsobem rekapituluje konec Dartha Vadera i některé události sequelové filmové trilogie. Nejen díky tomu je vidět, že spojení humoru a nadsázky s LEGO Star Wars může i v dnešní době skvěle fungovat.

Skoro máme pocit, že tahle animovaná minisérie postavená z kostiček stavebnice LEGO působí jako zábavnější pohled na svět Star Wars než jistá část současné hrané produkce. Ano Akolytko, na tebe koukáme. A ty se Ahsoko tam vzadu radši taky moc nesměj. Kromě plnohodnotného traileru jsme každopádně dostali ještě čtveřici povedených plakátů, které fungují i jako parodie vybraných plakátů hraných Star Wars filmů z prequelové a sequelové trilogie. Schválně, poznáte, na jaké snímky konkrétně odkazují? Upozorňujeme ale, že myšlenky na romantický vztah princezny Leiy a Greeda - zrovna Greeda ze všech myslitelných i nemyslitelných postav - už možná z hlavy nedostanete.

Společnost Lucasfilm navíc odhalila kompletní obsazení, které tvoří vskutku hvězdnou sestavu. Kdybychom měli vypisovat známé role alespoň některých zúčastněných, byli bychom tu nejspíš až do premiéry samotné minisérie. Věříme ale, že alespoň některá jména vám budou povědomá. Přesvědčit se o tom můžete níže.

Při sledování LEGO Star Wars: Rebuild the Galaxy v originálním anglickém znění se ozve: Gaten Matarazzo, Tony Revolori, Marsai Martin, Bobby Moynihan, Michael Cusack, Ahmed Best, Mark Hamill, Naomi Ackie, Anthony Daniels, Kelly Marie Tran, Billy Dee Williams, Dee Bradley Baker, TC Carson, Trevor Devall, Jake Green, Jennifer Hale, Phil Lamarr, Ross Marquand, Piotr Michael, Kevin Michael Richardson, Helen Sadler, Matt Sloan, Matthew Wood, Sam Witwer, Shelby Young.