Nakladatelství Argo se rozhodlo, že vydá komiks společnosti Marvel. Jedná se o celkem unikátní projekt, protože se jedná pro Argo o komiksovou prvotinu z tohoto nakladatelství. A jelikož je to poprvé, tak se musí jednat o něco speciálního, ne? A taky že ano! Argo totiž vydá komiks Alias od Briana M. Bendise, který vychází v R ratingové edici MAX.

A taky má pro to důvod. Alias nám představí hrdinku Jessicu Jones, která nejde pro tvrdší slůvko daleko, přičemž těžko by se vydával jako normální Marvel řada po boků slušňáků jako je Captain America nebo Spider-Man.

Komiksová legenda Jeph Loeb nabízí k Bendisovo svatému grálu předmluvu, která přesně popisuje Bendisovy kvality a důvody, proč si připravované dílo pořídit. Loeb se mimo jiné vyjádřil takto: „Pokud Bendise (tak se mu říká) neznáte, máte se na co těšit. Bendis používá slova jako kulky, které pronikají do vaší představivosti a zasekávají se vám do mozku, dokud se vám je v dalším pokračování nerozhodne zase vyoperovat.“

Bendis je v komiksovém světě považován za mistra slova a Alias je toho jasným důkazem. Když vše dobře dopadne, tak by Alias mohl mít premiéru na Crweconu, který se uskuteční na konci měsíce června, k dispozici bude i speciální limitovaná sběratelská verze.