Legendární akční hrdina Duke Nukem se z videoherního světa přesune do toho filmové. Pokud nedojde k nějakým neočekávaným problémům... Svérázná postava s doutníkem v puse s nimi má bohaté zkušenosti, viz problematický a velmi, velmi zdlouhavý vývoj střílečky Duke Nukem Forever, stejně tak nevydařený pokus s předchozím filmem, kde samotného Dukea měl hrát John Cena.

Teď je tady druhý pokus. Podle serveru The Hollywood Reporter si společnost Legendary Entertainment (Dune a Godzilla) od Gearbox Software licencovala filmová práva na značku Duke Nukem a bude se snažit natočit celovečerní film. Produkci mají mít na starost tvůrci seriálu Cobra Kai, Josh Heald, Jon Hurwitz, a Hayden Schlossberg z Counterbalance Entertainment.

Na filmu se má podílet také Jean-Julien Baronnet, který dříve pracoval na filmové adaptaci Assassin’s Creed, zastávat má produkci prostřednictvím firmy Marla Studios, jež se specializuje na adaptace videoher.

Dle dostupných informací se zatím nepodařilo najít scenáristu a režiséra. Z toho důvodu se má uvažovat nad jedním z trojice tvůrců Cobra Kai.

Připomeňme, že Andrew Form a Brad Fuller z produkční společnosti Platinum Dunes Michaela Baye si Duke Nukem film představovali ve stylu snímku Deadpool. Když se jim to nepodařilo, prohlásili, že adaptace je dost náročná.

Duke Nukem na svět vykoukl v roce 1991 jako sidescroller, ale do paměti hráčů se zapsal hlavně jako first-person střílečka Duke Nukem 3D, která se zrodila v roce 1996. Pokračování, Duke Nukem Forever, se vyvíjelo tak dlouho, že se stalo mezi hráči terčem posměchu, dokud práva nakonec nekoupil Gearbox a hru v roce 2011 nevydal. Očekávaná akce ale dopadla různě a moc velkou chválu neobdržela.