Už za několik dní, přesněji již 12. srpna, padne v Los Angeles první klapka chystaného amerického filmu Lear Rex, ve kterém se v hlavní roli objeví legendární Al Pacino (Irčan). Snímek bude adaptací slavné divadelní hry Král Lear od Williama Shakespeara, která vznikla na začátku 17. století.

Slavná tragédie vypráví o keltském královi Learovi, kterého stáří přiměje vzdát se své vlády. Rozhodne se proto rozdělit správu své země mezi své tři dcery. Nejdříve ale musí každá z nich popsat, jak moc svého otce miluje. S odpověďmi nejstarších dvou se spokojí, nicméně s odpovědí Cordelie, té nejmladší z nich, kterou král nejvíce miloval, nikoliv. Svou říši proto předal starším dcerám a Cordelii potrestal vyhnanstvím. Ano, v podstatě to je něco jako Sůl nad zlato od Boženy Němcové. Al Pacino si tak ve filmu zahraje titulního krále. 

K herci se připojí ještě další známé tváře, jmenovitě Jessica Chastain (Paměť), Ariana DeBose (West Side Story), Rachel Brosnahan (Úžasná paní Maiselová), Ted Levine (Mlčení jehňátek), Danny Huston (Wonder Woman), Peter Dinklage (Hra o trůny), Lakeith Stanfield (Jidáš a černý mesiáš), Chris Messina (Air: Zrození legendy), Stephen Dorff (Temný případ), Matthew Jacobs (Vice) nebo Rhys Coiro (Živí mrtví).

O scénář a režii se postará Bernard Rose, jehož nejznámějším filmem bude zřejmě horor Candyman (1992). Dále také natočil filmové kousky jako Nehynoucí láska (1994) a Mr. Nice (2010). 

Nebude se jednat o první filmovou adaptaci Shakespearovy hry, ve které si Al Pacino zahraje. Zapomenout nesmíme na jeho účinkování v Kupci benátském (2004) od režiséra Michaela Radforda, na který jakožto producent dohlížel Barry Navidi. Ten je ostatně upsaný i k chystanému filmovému Králi Learovi. Zatím ale nevíme, kdy přesně se snímku dočkáme.