V roce 1997 jsme se dočkali filmové adaptace knihy od Loise Duncan I Know What You Did Last Summer, ve které skupinka mladých lidí srazí ze silnice neznámého muže, jehož tělo posléze ze strachu hodí do oceánu. A to i přes dřívější zjištění, že by mohl být stále naživu. To ale bude mít pěkně fatální následky, protože po roce se náhle objeví neznámý vrahoun, který začne nebožáky ze skupiny jednoho po druhém pronásledovat, aby se pomstil… za koho vlastně? Film mezi kritiky příliš pochvalných hodnocení nezískal, nicméně si komerčně vedl natolik dobře, že série následně vyprodukovala dva další díly. A jak je vidno, dočkáme se i celého seriálu.

Amazon Prime se pochlubil prvním trailerem na seriálovou verzi I Know What You Did Last Summer, která by měla být remakem prvního filmu z roku 1997. Podle tvůrců bychom se měli dočkat moderního pojetí žánru hororových vyvražďovaček, ovšem z traileru není úplné jasné, co tím měli na mysli. Jakože budou „hrdinové“ dostávat hrozivé zprávy přes iPhone? Ať už to bude jakkoliv, tak aspoň doufejme, že seriál si bude po většinu doby udržovat napínavou atmosféru. A kdyby v tom náhodou neuspěl a stala se z něho jen nudná tuctová podívaná s nesympatickými postavami, tak bychom mohli doufat alespoň v to, že většina z nich pojde nějakým zábavným a originálním způsobem. 

V hlavních rolích se představí Madison Iseman, Brianne Tju, Ezekiel Goodman, Ashley Moore, Sebastian Amoruso, Fiona Rene, Cassie Beck, Brooke Bloom a Bill Heck. O režii se postaral Craig William Macneill. Jedním z producentů seriálu je i slavný hororový tvůrce James Wan. Ten měl i původně režírovat pilotní epizodu, ale kvůli svým jiným projektům od toho nakonec odstoupil. Seriálu se dočkáme 15. 10. 2021 na Amazon Prime Videos.