Rozsah epidemie viru COVID-19 mimo jiné ovlivnil i filmovou produkci. Proto bylo celosvětově odsunuto mnoho plánovaných filmových premiér (například nejnovější bondovka nebo Rychle a zběsile 9) a pozastavila se i produkce nových snímků. Nákaza však značně zasáhla i práce na nadcházejících seriálech.

Platforma Netflix proto musela přerušit natáčení a přípravu několika sérií na území Spojených států a Kanady. Dle jejich příspěvku by měl tento stav trvat minimálně čtrnáct dní.

Které projekty tedy tento krok ovlivní? Fanoušky určitě zklame dočasný konec prací na Stranger Things, které se nedávno ohlásily trailerem z Ruska. Následuje připravovaný film The Prom a pokračování seriálu Grace and Frankie.

Diváci samozřejmě volají po informacích, aby se dozvěděli, jestli nebyl zastaven právě jejich oblíbenec. Seznam odložených projektů ale Netflix teprve zveřejní. Není totiž jasné, kolik z nich bude pozastaveno, protože práce probíhají i v Evropě a dalších státech. Červenou by tak nakonec mohla dostat i druhá sezóna Zaklínače, jež se momentálně natáčí ve Velké Británii. Vzhledem k tomu, že jsme v první řadě mohli zahlédnout i lokace z Polska a Maďarska, bychom se nedivili, kdyby byl projekt pozastaven, protože natáčet se má také u nás a v sousedním Slovensku.

Na druhou stranu k nám ale s největší pravděpodobností včas dorazí Black Widow a připravovaná Wonder Woman 1984. Té bychom se měli dočkat už 4. 6. Je ale otázkou, jestli nakonec Warner Bros.' datum také neposunou. V současné situaci bychom se tomu vůbec nedivili, když jsou zavřena kina.

Proto nezbývá, než čekat a doufat, že bude nastalý problém co nejdříve vyřešen.