Netflix nám za pouhých několik dní nadělí opravdu velice slibně vyhlížející podívanou v podobě snímku Bledé modré oko, kde se hlavní role ujme Christian Bale. Film se už objevil v některých amerických kinech den před Vánoci, ovšem my si ho budeme moct dosyta užít skrze zmíněnou streamovací službu již 6. 1. 2023.

Film se tak zaměří na zkušeného Augusta Landora, uznávaného detektiva newyorské policie, který se v roce 1830 vydá do vojenské akademie ve West Pointu, aby tam vyšetřil možná ten nejpodivnější a nejhrozivější případ celé své kariéry. Jednoho dne zde bylo totiž nalezeno tělo mladého kadeta, které viselo na laně. Následně ale vyjde najevo, že mu někdo z neznámého důvodu odstranil srdce. Landorovi proto s případem začne pomáhat další mladý kadet jménem Edgar Allan Poe (Harry Melling), který se později stane jednou z nejvíce ikonických tváří romantismu. 

Několik dní před vydáním filmu na platformě jsme se tak dočkali téměř minutového klipu, který si můžete pustit výše. V něm patrně dojde vůbec k prvnímu setkání mezi Landorem a Edgarem, v rámci kterého následně spojí síly při honu za vrahem. Klip nám mimo jiné ukáže, že Mellingovy herecké dovednosti se od dob, co hrál Dudleyho ve filmové sérii Harryho Pottera, který ho bezesporu proslavil nejvíce, pořádně zlepšily.

Minulý měsíc jsme se navíc dočkali oficiálního traileru, ze kterého bylo patrné, že člověk zodpovědný za odstranění srdce pravděpodobně připravuje jakýsi rituál, jenž mu má poskytnout nesmrtelnost. Zároveň to znamená, že pro onen hrozivý obřad budou potřeba ještě další oběti. 

O scénář a režii se postaral Scott Cooper, který je například zodpovědný za drama Crazy Heart s Jeffem Bridgesem a skvělé westernové drama Nepřátelé, v němž jednu z hlavních rolí hrál také Christian Bale.

Dále se nám ve filmu představí Gillian Anderson jako Julia Marquis, Lucy Boynton jako Lea Marquis a Robert Duvall jako Jean Pepe. Těšit se také můžeme na herce jako Charlotte Gainsbourg, Simon McBurney, Hadley Robinson, Timothy Spall, Toby Jones, Joey Brooks, Brenna Cook, Gideon Glick a Fred Hechinger.