V minulé epizodě se Duše dozvěděly, že Anthony je pryč. Také se zúčastnily candbálu a následně společně se Zermenem skočily do krabičky od sirek, která sloužila jako tajná základna. Co to sakra...??

CO SE STALO POSLEDNĚ? 

Před třemi týdny (ano, ta pauza byla šílená!) se Věčné duše od Oremida dozvěděly, že Anthony, který ho doprovázel na schůzku, tam zůstal. Konkrétně někde u řádu lykantropických bojovníků na Manažerijském pobřeží. Duše se pokusily pomocí kouzla s Anthonym spojit, ale kouzlo se k němu nedostalo. Oremid je ovšem ujistil, že je v pořádku. Zároveň pro ně ale neměl žádné další informace.

Tedy... žádné další informace o Anthonym. Pozval hrdiny na večerní candrbál, který pořádal k oslavě ukončení výuky na akademii. Očekávala se účast všech důležitých mudroprdů z celého Království a Oremid Duším jemně naznačil, že by měly přijít v nějakých slušných večerních outfitech.

Kéž by tohle neřekl. Kapitolu o nakupování Thoma s Que radši rozebírat nebudu. Ne, to musíte slyšet, to se nedá popsat. Zato Brindal si pořídil slušnou bílou košili a Modrák již pěkné oblečení měl. Ovšem vhodné oblečení je pouze špička ledovce. To hlavní je, jak se na takových akcích chováte.

Věčné duše jsou všechno možné. Ale nejsou společensky zdatné. Tohle jim na večerní akci bylo jemně naznačeno právě Oremidem. Naštěstí má skupina Mistrala, který je může učit slušnému chování než dojde na další setkání s vysoce postaveným mudroprdem.

Přečtěte si také: Chris Pine věří, že pokračování fantasy Dungeons & Dragons nakonec vznikne

Na oslavě se Duše mimo jiné potkaly i s Trentem Ikitonem, který jim kdysi pomohl zachránit Thomericana. Také je vyslal na cestu do Bladegardenu, která vedla k celému jejich dobrodružství. Jemně jim naznačil, že by pořád stál o to, aby mu skupina donášela informace o ostatních členech Cerberus Assembly. Duše moudře odpověděly neutrálně, takže s Trentem jsou snad zatím v pohodě.

V průběhu večera také konečně dorazil Zermenos Zářivý. Takhle veselého a vysmátého ho hrdinové ještě neviděli. Dobře naladěný Zermenos se se skupinou přivítal a společně probrali novinky ohledně Nezzodana. Také mu Duše navrhly ať se za nimi druhý den zastaví, aby s ním probraly ještě téma krabičky od sirek a společně s ním se do ní vydaly.

V poslední díle Věčných keců byli Flowee a Kuba!

Ke konci večera ještě Que T. vyzval Zermena k tanci. Společenské klábosení při tanci se ovšem rychle změnilo v závažný hovor, když Zermenos zjistil, že Que T. má v sobě skutečně kámen s duší. Zermena tato informace poměrně vyděsila. Věčné duše později zjistily, že se bojí, že pokud to Nezzodan zjistí, mohl by si pro Que T. přijít. Po této informaci se tak skupina musí mít na pozoru více než kdy předtím...

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES! 

• Jaká překvapení čekají na Věčné duše a Zermena v krabičce od sirek?

• Podaří se skupině navázat kontakt s Anthonym?

• Budou nyní Duše paranoidní na každém kroku, když tuší, že by si Nezzodan mohl přijít pro Que T.?

Odpovědi na tyto otázky získáme již dnes od 18:00 na Twitchi, Youtube i přímo zde na stránkách Nerdfixu!