Několik dní před Vánoci nám Netflix nadělil první upoutávku na snímek Kosmonaut z Čech, adaptaci stejnojmenného románu, který napsal v USA žijící český spisovatel Jaroslav Kalfař. A nyní zde máme také i plnohodnotný oficiální trailer, který nám toho ukáže podstatně více. Podívat se na něj můžete výše.

V hlavní roli zde uvidíme Adama Sandlera (Drahokam), který ztvární českého kosmonauta jménem Jakub Procházka. Ten se nachází na osamělé výzkumné misi na okraji Sluneční soustavy, přičemž se snaží zachránit svůj život na Zemi. V útrobách své lodi ale následně nalezne podivné mimozemské stvoření z dávných věků, které mu mimo jiné pomůže urovnat věci s jeho ženou Lenkou (Carey Mulligan).

Nový trailer nám v plné kráse ukáže zmíněného mimozemského tvora v podobě obrovského pavouka, který vystupuje pod jménem Hanuš, hlas mu propůjčil Paul Dano (The Batman).

Kalfařova původní předloha byla vydána v roce 2017, kniha nejdříve vyšla v angličtině, až o nějaký čas později vyšla i v češtině. Samotná upoutávka každopádně nevypadá vůbec špatně, ovšem na nějakou veselou komedii raději zapomeňte, podle všeho nás čeká náležitě melancholická podívaná.

Snímek se natáčel jak v Praze, tak i na mnoha dalších místech České republiky, například Marianské Lázně, Černošice a Bystřice. Příslibem kvality by mohlo být také jméno režiséra. 

Film totiž zrežíroval Johan Renck, který natočil všechny epizody slavného a skvělého seriálu Černobyl (2019). Snad se tedy opravdu máme nač těšit. Scénář zas zpracoval Colby Day.

Dále se ve snímku objeví herci jako Isabella Rossellini, Kunal Nayyar a Sinead Phelps.

Snímek bude na Netflix premiérovat 1. 3. 2024.