V roce 2019 nám francouzský hororový režisér Alexandre Aja nadělil svůj snímek Kořist (Crawl), ve kterém se v hlavní roli představila Kaya Scodelario (Gentlemani).

Ta si ve filmu zahrála plavkyni Haley, která se kvůli svému otci vypraví do uzavřené zóny na Floridě, jež se připravuje na jeden z největších hurikánů za posledních několik desetiletí. Haley svého otce objeví stále ještě živého v zaplaveném sklepě, ovšem ta nejhorší část její výpravy teprve začne. Spolu se záplavami se do města dostane také několik obřích aligátorů, kteří nepohrdnou lidským masem. A jelikož sklep se i nadále plní vodou, pro Haley tak rázem začne strašlivý boj o život.

Snímek se dočkal fajn reakcí jak o kritiků, tak i od diváků, navíc si i vedl skvěle s tržbami. Z rozpočtu kolem 15 milionů dolarů se mu podařilo utržit až 91 mega. Proto asi nebude divu, že pokračování je již ve výrobě. 

Druhému dílu dalo zelenou studio Paramount Pictures, přičemž první klapka by měla padnout ještě letos na podzim v Evropě.

O režii by se opět měl postarat Alexandre Aja, který bude zároveň i jedním z producentům. Stejnou úlohu bude zastávat i slavný filmař a mistr hrůzy Sam Raimi (Spider-Man, Evil Dead).

O scénář se tentokrát postarají Andrew Deutschman a Jason Pagan. Oba dva například napsali sci-fi Projekt minulost (2015), taktéž se podíleli na scénáři k hororu Paranormal Activity: The Ghost Dimension (2015).

Ve druhém díle by se měly objevit zcela nové postavy, podle zdrojů serveru The Hollywood Reporter by se také měl odehrávat kdesi v New Yorku. 

Alexandre Aja je dále režisérem známých titulů jako Hory mají oči (2006), Zrcadla (2008) nebo Rohy (2013).

Zatím není známo, kdy přesně se druhého dílu dočkáme, ale odhadem by to mohlo být někdy v druhé polovině příštího roku.