Christophera Paoliniho můžete znát jako autora úspěšné knižní fantasy série Odkaz Dračích jezdců, jejímž prvním dílem je Eragon. Ten dostal filmovou adaptaci, která rozhodně mohla být lepší. Jeho poslední knihou je však sci-fi kniha To Sleep in a Sea of Stars, která vyšla v roce 2020. Knihu by mělo vydat nakladatelství Fragment pod názvem: Spát v moři hvězd - Kniha I. ještě v tomto roce.

A právě tuto knihu se Christopher Paolini spolu s jeho sestrou Angelou rozhodl jako výkonný producent převést do filmu. Pomohou s tím produkční společnosti Made Up Stories a Snoot Entertainment. Ty nejsou v branži žádnými nováčky a mají za sebou zajímavé projekty. První jmenovaná společnost pracovala například na hororu Little Monsters nebo dramatu The Nightingale. Snoot Entertainment má na kontě horor You're Next nebo akční thriller The Guest s Danem Stevensem.

Producentka Snoot Entertainment Jess Wu Calder řekla: "Myslím si, že je pravý čas zapojit se do projektu s hrdinkou Latinx, která se kvůli své neochvějné víře v dobrotu lidstva vydá na misi pokusit se zachránit vesmír. Jsme poctěni, že můžeme pracovat s Christopherem, Angelou, a Made Up Stories, říci jeho příběh nyní, když jsme my jako společnost na morální křižovatce a doufáme, že nám tento projekt pomůže ukázat cestu kupředu skrze temnotu."

"Angela a já jsme nadšení, že spolupracujeme s Made Up Stories a Snoot Entertainment, abychom přinesli tento příběh na stříbrná plátna," řekl Paolini. "Tato kniha je mým srdečním projektem již více než sedm let a já se již nemohu dočkat, až ji budu sdílet s diváky po celém světě."

Zde je shrnutí příběhu knihy

Měl to být rutinní průzkum neobydlené planety. Ale když pod povrchem neznámého světa narazí xenobioložka Kira Navárezová na pozůstatek mimozemské stavby, změní to navždy nejen ji, ale i chod lidských dějin. Hrůzy i zázraky prvního setkání s novým druhem, monumentální bitvy o osud lidstva a nejvzdálenější kouty galaxie – to je budoucnost, která Kiru čeká, když se rozhodne odhalit pravdu o tajemné mimozemské civilizaci.