Star Wars: Klonové války je bezesporu nejlepší seriál z předaleké galaxie. Po slabších prvních dvou sériích se vyvinul v seriál s potřebnou hloubkou a poutavými příběhy. Prvních pěti sérií jsme se dočkali v letech 2008 až 2013 na Cartoon Network, pak byl z důvodu odkoupení Lucasfilm společností Disney zrušen. Takzvané "ztracené epizody", které někdy bývají označovány jako šestá série, vyšly o rok později na Netflixu.

Fanouškům se nelíbilo, jak se s koncem seriálu naložilo a hlavně, jakým směrem se vydali Rebels a Resistance, které jsou orientovány spíše na děti. Po menší úpravě poslední série Rebels fanoušci začali opět volat po Klonových válkách a jejich prosby byly vyslyšeny. Před rokem se z čista jasna zjevil krátký teaser, který potvrdil, že se seriál vrátí, stejně jako fanoušky milovaná Ahsoka Tano. Nedočkali jsme se mnoha informací a celá upoutávka končila #CloneWarsSaved.

Trailer nabízí detailní pohled na Ahsoku a její osud. Zároveň nejspíše dostane svou vlastní četu pod vedením Kapitána Rexe. Vrátí se i Darth Maul, jehož osud byl zpečetěn v Rebels, ovšem stále zůstává mnoha otázek, ohledně jeho života, nezodpovězeno. Zároveň to vypadá, že Anakin bude více tíhnout k temné straně Síly a Obi-Wan si také projde velkou transformací. Ahsoka nejspíše půjde stejnou cestou jako Obi-Wan a spojí se s Mandaloriany. Ti nenávidí Jedie, protože zhruba 4000 let před událostmi Skryté hrozby, pod vedením Revana, vyvraždili téměř celou populaci. Nejspíše se dočkáme pokračování Mandalorianské občanské války. Seriál poběží od 21. února/februára exkluzivně na Disney+.