Film na motivy slavné looter-shooter hry Borderlands toho má za sebou opravdu hodně. Přece jen práce na něm započaly již v roce 2015. Ačkoliv je snímek v produkci již 5 let, natáčení by mělo začít teprve v průběhu letošního roku a to v Maďarsku. Za tu dobu se na povrch nedostalo mnoho informací. Ovšem, co se obsazení týče, byla potvrzena Cate Blanchett, kterou můžete znát z posledního dílu Thora, kde si zahrála záporačku Helu, v roli sirény Lilith.

O tom, že se k Blanchett přidá Kevin Hart, se spekulovalo již dříve, ale tentokrát je jeho obsazení do role Rolanda oficiální. Přesně tak! Hart neztvární nikoho jiného, než bývalého vojáka jednotky Crimson Lance, která spadala přímo pod Atlas Corporation. Roland byl v prvním díle série dosti zručný s puškami a brokovnicemi, takže se nejspíše můžeme těšit na Harta střílejícího z různých zbraní tohoto typu.

O Hartově obsazení se zmínil sám režisér Eli Roth, který řekl: "Jsem nadšený, že pracuji s Kevinem. Borderlands je pro něj jiný druh role a my jsme nadšení, že můžeme nadchnout publikum se stranou Kevina, kterou nikdy předtím neviděli. Bude z něj úžasný Roland. “

Hart je sice proslulý svými stand-up komediemi, avšak můžete na něj narazit i v různých akčních komediích jako je například Jumanji: Vítejte v džungli!. Takže by se dalo očekávat, že Hart bude v roli Rolanda jako ryba ve vodě, když vezmeme v potaz, že v Borderlands se to akcí a humorem jen hemží.

Filmové adaptace Borderlands se rozhodně nedočkáme v nejbližší době, zatím nebylo zveřejněno žádné datum premiéry, ale je lepší, když si tvůrci dají na čas a následně nám doručí kvalitní adaptaci, než kdyby vše uspěchali a čekal by nás další podprůměrný film podle hry.

Dle mého obsazení zatím vypadá slibně a za scénářem dokonce stojí Craig Mazin, který má za sebou HBO mini-sérii Černobyl a nyní pracuje na The Last of Us seriálu, takže by se přece jen mohlo jednat o zajímavý snímek. Co říkáte na obsazení Kevina Hartha vy? Přijde vám jako dobrá volba, nebo byste raději viděli někoho jiného?