Kevin Costner se po více než 20 letech vrací k filmové režii. A schválně si zkuste tipnout, jaký bude mít jeho chystaná velkolepá událost žánr. Ano, opět se můžeme těšit na western, v němž si zase zahraje hlavní roli. Příští rok tak bude premiérovat snímek Horizon: An American Saga, který bude navíc rozdělený na dvě části. Nedávno jsme se také dočkali i krátkého teaser traileru, na který se můžete podívat výše.

Podle popisu filmu se zdá, že Costnerův nejnovější příběh se bude odehrávat v období od roku 1861 do roku 1865, tedy v době americké občanské války. Děj nás tak vezme na jakousi emocionální cestu napříč zemí, která válčí sama se sebou. A v níž se nacházejí rodiny, přátelé a nepřátelé, kteří se snaží zjistit, co doopravdy Spojené státy americké vlastně znamenají. 

Další detaily o příběhu nám snad poodhalí až nějaký plnohodnotný trailer, kterého se patrně dočkáme až během příštího roku. Navíc se zdá, že jde o skutečně nesmírně vášnivý projekt Kevina Costnera, který podle všeho na filmu pracoval už od roku 1988! Slavný herec a režisér navíc do projektu vrazil mnoho peněz i z vlastních kapes. Podle soudních spisů, které byly odhaleny během jeho nedávného rozvodového řízení, přispěl do rozpočtu kolem 20 milionů dolarů.

Celkově má v plánu natočit až čtyři filmy, které by do značky Horizon: An American Saga spadaly. Zda ale bude moct něco takového uskutečnit, je samozřejmě otázkou. Bude pravděpodobně i hodně záležet na tom, nakolik dobře si obě dvě chystané filmové části povedenou s box officem. 

Costner, který je zodpovědný za slavný oscarový snímek Tanec s vlky (1991), se postaral jak o režii, tak i scénář, na němž pracoval ještě Jon Baird. Jeho posledním natočeným filmem byla Krajina střelců, která premiérovala v roce 2003.

V jeho nadcházející podívané by si měli zahrát herci jako Sam Worthington, Isabelle Fuhrman, Sienna Miller, Abbey Lee, Jamie Campbell Bower, Jena Malone, Michael Angarano, Michael Rooker, Tom Payne, Will Patton, Luke Wilson, James Landry Hébert, Danny Huston, Dale Dickey a další.

První část bude v amerických kinech premiérovat 28. 6. 2024, část druhá zas 16. 8. 2024.