Na Oscara nominovaná britská herečka Keira Knightley, kterou jsme letos mohli vidět v krimi thrilleru Bostonský škrtič, se podle informací ze serveru Deadline stane hlavní hvězdou chystaného snímku Conception.

Jednat by se mělo o dystopickou sci-fi podívanou z nepříliš vzdálené budoucnosti, ve které britská autoritativní vláda převzala veškerou kontrolu nad rodičovstvím. Hlavní hrdinkou by se měla stát mladá žena a státní úřednice jménem Rita (Knightley), která tvrdému režimu zaslepeně důvěřuje. To se však začne měnit ve chvíli, kdy bude po řadě nečekaných okolností ohroženo její vlastní těhotenství. Hrozí jí tak, že se stane obětí stejných zákonů a stejného systému, který v minulosti tak oddaně bránila. 

O režii filmu by se měla postarat Camille Griffin, která už s herečkou pracovala na svém celovečerním debutu jménem Tichá noc, jenž k žánru sci-fi také přičichával.

Jednou z produkčních společností, která bude dohlížet na výrobu, se stane Maven Screen Media, přičemž její představitelé ocenili režisérčinu představivost, talent a schopnost představit komplexní myšlenky. Griffin se každopádně na další spolupráci s Keirou Knightley velice těší, stejně tak věří, že s ní natočí opravdu jedinečný titul. 

Samozřejmě asi nějaký ten pátek potrvá, než se rozběhne hlavní část produkce, do té doby bychom se ale mohli dozvědět další informace o tom, kdo všechno se k herečce vlastně připojí.

Jednat se každopádně bude o britskou produkci, na níž by se měli podílet herci, které zastupuje organizace Equity, jejímž americkým protějškem je stávkující SAG-AFTRA. Momentální stávka herců by tak na výrobu filmu vliv mít neměla. Jelikož byl celý projekt teprve nedávno oznámen, další informace se patrně dozvíme až někdy během příštího roku.