Legendární Quentin Tarantino letos na jaře konečně odhalil, co bude jeho příštím a patrně už opravdu úplně posledním filmem. Těšit se můžeme na snímek jménem The Movie Critic, který nás má zavést do roku 1977.

Podle všeho bude snímek vycházet z práce skutečného kritika, který psal recenze na filmy pro jistý pornografický časopis. Podle režiséra se jednalo o opravdu velice dobrého a zcela nepovšimnutého kritika mainstreamových filmů, který byl nejenom velice vtipný, ale i strašně cynický, sprostý a často se uchyloval k rasovým nadávkám.

Kvůli stávce herců a scenáristů se práce na filmu pravděpodobně pozastavily, přesto je ale na místě otázka, kdo všechno by se vlastně mohl v Tarantinově posledním filmovém díle objevit. A už zde máme určité zvěsti. 

Už na jaře vyšlo najevo, že Tarantino bude chtít do hlavní role obsadit nějakého relativně mladého herce, ideálně třicátníka. A možná už jednoho takového našel. Režisér podle všeho nabídl hlavní roli šestatřicetiletému herci Paulu Walteru Hauserovi, který letos vyhrál Zlatý glób za účinkování v sérii Volavka (2022). Objevil se také ve filmech jako Já, Tonya (2017), BlacKkKlansman (2018) a Richard Jewell (2019). Role mu byla nabídnuta ještě před začátkem obou stávek, ale stále není známo, zda na účinkování ve filmu skutečně kývl.

Dále se zdá, že se můžeme těšit na přítomnost ještě dvou dalších herců, tentokrát o něco známějších. Jedním z nich je Samuel L. Jackson, který k režisérově filmografii skoro až neodmyslitelně patří.

Druhým by měl být John Travolta, představitel Vincenta Vegy z Pulp Fiction (1994), o jehož údajné účasti informoval známý insider Jeff Sneider.

Tarantino podle všeho nabídl malou roli i další hvězdě z Pulp Fiction. A to Bruci Willisovi. Ten však před rokem musel svou hereckou kariéru bohužel ukončit, protože mu byla diagnostikována afázie, tudíž nad ním visí možná největší otazník. Sneider ale uvedl, že veškeré role už byly údajně obsazeny. Tudíž filmoví fanoušci si už jen musí počkat na to, až budou oficiálně odhaleny. 

Natáčet se původně mělo někdy během podzimu, ale kvůli zmíněným stávkám začne hlavní část produkce patrně až někdy během roku 2024.

Tarantino každopádně uvedl, že texty zmíněného kritika byly opravdu výjimečné. Jako kdyby je napsal slavný moderátor a spisovatel Howard Stern, který je znám pro svůj rozhlasový pořad The Howard Stern Show, a Travis Bickle (hlavní postava z filmu Taxikář od Martina Scorseseho), kdyby se stal filmových kritikem. Odhadem bychom se filmu mohli každopádně dočkat až někdy během roku 2025.