Holt se budeme muset smířit s tím, že Disney to s těmi hranými remaky svých animovaných klasik v nejbližší době zabalit nehodlá. Mezi jeho chystané projekty tak patří nejenom live-action verze Zvoníka u Matky Boží (1996) a Herkula (1997), ale také si posvítí na milý příběh roztomilé holčičky z Havaje, která se skamarádí s neméně roztomilým modrým emzákem. Hraná verze filmu Lilo a Stitch už je nějaký ten čas ve výrobě, přičemž nedávno jsme se konečně dozvěděli, kdo si zahraje zmíněnou Lilo, která je samozřejmě jednou z hlavních protagonistek celého příběhu.

Disney se rozhodl nabrat na palubu kompletního nováčka. Hranou Lilo ve filmu ztvární dívka jménem Maia Kealoha, pro kterou bude snímek hereckým debutem. Na její fotku se můžete podívat níže. A musíme uznat, že se pro roli havajské hrdinky vcelku hodí. Vyšlo také najevo, že už má určité zkušenosti s tahitskými tanci, což by rozhodně mohlo přijít vhod, protože Lilo má tančení nesmírně ráda. 

Otázkou nyní je, kdo se k ní připojí v roli jejího mimozemského kamarádíčka Stitche. Ke konci zimy vyšlo najevo, že k hranému remaku se připojil také Zach Galifianakis, hvězda z filmové trilogie The Hangover (Pařba ve Vegas, Pařba v Bangkoku a Pařba na třetí). Dosud ale nevíme, koho vlastně má ve filmu ztvárnit, ale je vcelku možné, že propůjčí hlas právě Stitchovi.

V nejbližší době bychom se také měli dozvědět, kdo ztvární hrdinčinu straší sestru Nani, protože tvůrci po její představitelce údajně začali pátrat ve stejný čas, kdy se hledala i vhodná herečka pro Lilo. V původním animáku se Lilo ujme jakéhosi podivného modrého ,,psíka“, jehož pojmenuje Stitch. Netuší však, že její nový kamarád je ve skutečnosti inteligentním mimozemšťanem, po kterém usilovně pasou další mocní emzáci. A stopy je eventuálně zavedou na Zemi, kde prohnaný Stitch ztroskotal.

O režii hraného remaku se postará Dean Fleicher-Camp, který minulý rok zabodoval se svým komediálním dramatem jménem Marcel the Shell with Shoes On. Podle serveru Deadline byl následný úspěch tohoto filmu důvodem, proč Disney nakonec předal otěže režiséra právě jemu.

Hlavním autorem scénáře se zas stal Chris Kekaniokalani Bright. Snímek by měl nakonec premiérovat na Disney+, stále ale ještě nevíme, kdy přesně k tomu dojde.