Někdy v roce 2024 k nám dorazí poměrně zajímavě vyhlížející série jménem The Regime, ve které se hlavní role ujme oscarová Kate Winslet. HBO Max, které se v USA již brzy změní na službu Max, se tak nedávno pochlubilo prvním oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

O ději filmu nám toho upoutávka příliš neřekne, ale podle všeho se zdá, že Winslet si zde zahraje kancléřku jakési fiktivní a autoritářské evropské země, jejíž režim se začíná pomaličku rozpadat. V traileru se tak setkává s s představitelkou americké vlády (Martha Plimpton), která nabízí kancléřce výhodné spojenectví. Nejdříve však musí prokázat svou důvěryhodnost. Trailer následně odhaluje scény, z kterých je evidentní, že kancléřka se patrně netěší příliš velké oblibě. Kromě sekvence z hromadného zatýkání se dočkáme i scény, která vypadala jako pokus o atentát, nemluvě o části ke konci, kde se zdá, že byla zažehnuta revoluce proti režimu. 

Jelikož se ale série dočkáme až někdy v roce 2024, tak bližší informace o ději zatím nemáme, ale podle všeho se také zdá, že příběh se bude odehrávat v rámci jednoho roku vlády výše zmíněné kancléřky, které se začne všechno hroutit pod rukama.

Seriál by měl být taktéž určitou satirou, což možná nebude zas tak překvapivé, protože jeho tvůrcem a hlavním scenáristou se stal Will Tracy, jeden z autorů scénáře ke snímku Menu z minulého roku s Ralphem Fiennesem. Lepší představu o duchu celé série nám snad nadělí až plnohodnotný trailer, ale těžko říct, kdy přesně bychom se ho mohli dočkat. 

O režii jednotlivých epizod se navíc postarali filmaři, kteří už s točením projektů o vládcích evropských zemí mají bohaté zkušenosti. Prvním z nich je na Oscara nominovaný Stephen Frears, který o zlatou sošku Akademie zabojoval se snímky Švindlíři (1990) a Královna (2007). Dále se na režii podílí Jessica Hobbs, která zas natočila několik epizod pro třetí, čtvrtou a pátou řadu slavného seriálu Koruna (2016) od Netflixu.

Kromě Winslet a Plimpton se v seriálu The Regime objeví také Matthias Schoenaerts, Hugh Grant, Guillaume Gallienne, Andrea Riseborough a Donald Sage Mackay.

Zatím ovšem není známo, kdy přesně k nám seriál v roce 2024 dorazí.