Příští měsíc se nám představí thajský snímek jménem The Lake, ve kterém začne šířit zkázu a devastaci jakýsi nestvůrný vzdálený bratranec Godzilly. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh by nás měl zavést na thajský venkov, jehož poklidné časy se rychle chýlí ke konci. Jednoho dne totiž malé děvče čirou náhodou narazí na podívané velké vejce. Kvůli své dětské zvědavosti se ale rozhodne, že vejce vezme s sebou domů. To ale byla hrubá chyba, protože vejce patřilo jakési strašlivé podvodní stvůře, která se rozhodne vynořit na povrch, aby se mohla za onu krádež náležitě pomstít. Z traileru je zřejmé, že vyděšení obyvatelé začnou proti nestvůře bojovat všemi možnými prostředky. Ale však už to u těch filmů s obrovitánskými stvůrami, které šíří zkázu kolem sebe, znáte. Na jejich přemožení bude třeba nějaký důmyslný plán. 

Upoutávka taktéž naznačuje, že stvůru už nějakou dobu sleduje jakýsi muž, který o ní ví mnohem více informací. Je snad možné, že také ví, odkud se vlastně vzala? To teprve uvidíme. Režisér Lee Thongkham každopádně prohlásil, že The Lake budou v podstatě takovou odpovědí na filmy jako japonská Godzilla a jihokorejský horor Mutant (2013).

Thongkham taktéž láká na to, že CGI je ve filmu přítomná asi jen tak ze 40 %, zbytek jsou praktické efekty, které by v divácích měly vyvolat pocit nostalgie z doby, kdy vycházely různé klasické tituly o boji s obrovskými monstry. Snímek si taktéž měl brát inspiraci z následků skutečných ekologických katastrof. 

Thajský režisér Thongkham má za sebou například ještě hororovou fantasy The Maid (2020). Na scénáři pracoval ještě spolu s legendárním Jordu Schellem, který například stojí za designem nejrůznějších mimozemských bytostí Cameronova Avatara, včetně i domorodého lidu Na´vi. V podobné pozici pracoval také na snímcích jako Monstrum (2008), Hellboy (2004) a Planeta opic (2001).

Ve snímku se tak představí herci jako Sushar Manaying, Vithaya Pansringarm, Chartchai Ketnust a Theerapat Sajakul.

Snímek měl v Thajsku premiéru už minulý rok v létě, do online distribuce ale dorazí až 14. 3. 2023.