Tak to máme potvrzené. V budoucnu skutečně vznikne nový Karate Kid, ve kterém si zahraje jak Jackie Chan, tak i Ralph Macchio, představitel Daniela LaRussoa, který se stal hrdinou nejenom původní filmové klasiky z roku 1984, ale i seriálového pokračování Cobra Kai (2018).

Oba dva herci by si své role z filmové značky měli každopádně zopakovat, Macchio tudíž opět ztvární Daniela a Jackie Chan si zase zahraje Mr. Hana, jehož jsme mohli vidět ve snímku z roku 2010 od Haralda Zwarta.

Což je poměrně zvláštní, protože právě tento snímek, ve kterém Mr. Han vystupuje jako kung-fu trenér hlavního hrdiny Drea Parkera (Jaden Smith), byl považován za reboot. Hodlá snad studio Sony spojit oba dva filmové vesmíry dohromady? Evidentně to tak vypadá. Ještě na jaře společnost každopádně prohlásila, že s plánovaným novým filmem hodlá značce vdechnout nový život. 

Snímek zatím nemá oficiální název, na světě už ale máme oficiální datum premiéry. Film měl původně vyjít příští rok na začátku léta, nyní je ale premiéra stanovena na 13. 12. 2024. Studio Sony také s oběma herci vydalo krátké video, které je v podstatě oznámením o globálním castingu pro hlavního hrdinu. Podívat se na něj můžete níže.

Společnost tak pátrá po herci, který by mohl ztvárnit čínského chlapec ve věku 15-17 let. Měl by umět plynule anglicky, přičemž znalost čínštiny a případné dovednosti v oblasti bojového umění jsou velkým plusem.

Kromě zmíněných dvou hvězd zatím žádný jiný herec na palubě není. Podle předešlých informací by také měl připravovaný snímek vycházet z původních tří filmů, na které by měl přímo navázat, ale není známo, zda to pořád platí. 

Scénář má napsat Rob Lieber, který je zodpovědný za dětské filmy z roku 2018 jako Králíček Petr a Husí kůže 2: Ukradený Halloween.

O režii se zas má postarat Jonathan Entwistle, jeden z tvůrců seriálu I Am Not Okay with This (2020).

Jak to tedy s oním protnutím dvou filmových světů bude, se snad dozvíme v následujících měsících.