Produkce seriálové adaptace slavné knižní série od Ricka Riordana o statečném synovi Poseidona, která ponese název Percy Jackson and the Olympians, je v plném proudu. A přestože jsme se skoro před dvěma měsíci dočkali prvního krátkého traileru, seriál se na Disney+ objeví až někdy v roce 2024. I tak se k nám ale dostávají další informace nejenom o tom, co můžeme od první řady očekávat, ale také, kdo všechno se v ní objeví.

Server Deadline tak nedávno informoval o tom, že v nadcházejícím seriálu uvidíme také herce a skladatele Lina-Manuela Mirandu, který se proslavil díky projektům jako muzikál Hamilton a animák Encanto z minulého roku, za nějž byl nominován na Oscara v kategorii Nejlepší původní píseň. V seriálu si tak zahraje starého dobrého Herma, olympského posla bohů.

Sám Miranda už v minulosti prohlásil, že on a jeho syn jsou opravdu velkými fanoušky původní knižní série, ovšem zatím nevíme, nakolik velká bude jeho role v nadcházející první řadě. Herma dříve hrál Nathan Fillion ve filmu z roku 2013 jménem Percy Jackson: Moře nestvůr, který adaptoval druhou knihu z původní série. A i přestože snímek v kinech vydělal přes dvojnásobek svého rozpočtu, celá filmová série byla nakonec poslána ke dnu. Obě dvě filmové podoby totiž vůbec neměli v oblibě jak mnozí znalci knížek, tak ani sám autor Rick Riordan. Ten každopádně věří, že seriálová verze bude konečně důstojnou adaptací jeho díla.

První řada by měla zadaptovat události z první knihy série, ve které olympský král Zeus obviní Percyho (Walker Scobell) z krádeže jeho drahocenného blesku. Percy se tak bude muset vydat na cestu napříč Spojenými státy, aby ho našel a obnovil pořádek na Olympu. Spolu s ním se za dobrodružstvím vydají i jeho parťáci Grover (Aryan Simhadri) a Annabeth (Leah Jeffries).

Riordan se také podílel na scénáři k pilotnímu dílu. Pomáhal mu s ním Jon Steinbeck, který zároveň zastává úlohu výkonného producenta, scenáristy a hlavního showrunnera celého seriálu.

Pilotní díl zrežíroval James Bobin. Dále se můžeme těšit na přítomnost herců jako Jason Mantzoukas, Megan Mullally, Virginia Kull, Glynn Turman, Timm Sharp a Charlie Bushnell.

Jak již ale bylo zmíněno, na seriál si budeme muset počkat až do roku 2024.