Obsazení k údajně už zcela poslednímu filmu legendárního Clinta Eastwooda, který ponese název Juror #2, se nám hezky rozrůstá.

Nedávno totiž byla přizvána na palubu mladá herečka Zoey Deutch, hvězda z filmů jako Vampire Academy (2014), Zombieland: Rána jistoty (2019) a The Outfit (2022). Zatím není známo, koho přesně si ve filmu zahraje, ale zdá se, že půjde o jednu z primárních rolí. Sympatická kalifornská hvězda se tak připojuje k Nicholasu Houltovi a Toni Collette, o jejichž účinkování ve filmu víme už od minulého měsíce.

Právě Hoult by měl ve filmu ztvárnit hlavní roli soudního porotce jménem Justin Kemp. Ten se zúčastní procesu s případem autonehody, při níž zemřel jeden člověk. Následně si ale uvědomí, že skutečným pachatelem autonehody byl on sám. Pokusí se tak dostat ven z bryndy nevinného člověka, který čelí trestu odnětí svobody, aniž by na sebe uvrhl podezření. 

Jak je občas zvykem, sám Eastwood, který na konci měsíce oslaví 93. narozeniny, si ve svých filmech také střihne určitou roli. A zdá se, že ani Juror #2 nebude výjimkou. Ani u něho však zatím není známo, koho přesně si vlastně zahraje.

Stále se také šušká o tom, že projekt bude úplně posledním filmem, který Eastwood ve své předlouhé kariéře natočí. Samozřejmě je ale možné, že si to ještě rozmyslí a v budoucnu nám nadělí něco dalšího. I přestože to je už devadesátník, energie má evidentně stále ještě plno. A my mu to rozhodně přejeme!

Nicholas Hoult už si s nově příchozí Zoey Deutch zahrál v dramatu Rebel v žitě (2017) od Dannyho Stronga, s Toni Collette se zas objevil ve slavné komedii Jak na věc (2002), která mu v podstatě dokořán otevřela dveře do filmového světa. 

Práce s legendárním hollywoodským režisérem a hercem tak Zoey Deutch určitě přispěje k budování její herecké slávy. Taktéž by bylo fajn, kdyby jí padla k nohám role, díky které se divákům pořádně zaryje do paměti. Dostane takovou šanci skrze Eastwoodův nadcházející film? To holt uvidíme. Ovšem kdyby jí jednoho dne padla k nohám role nové Lary Croft, kterou čeká na Amazonu velký restart, tak bychom se také vůbec nezlobili.

O scénář k filmu se postaral Jonathan Abrams, mezi producenty zas patří Adam Goodman, Matt Skiena, Tim Moore a Jessica Meier.