Tak to vypadá, že chystané filmové Gangy z Birminghamu, které budou navazovat na konec slavného a populárního seriálu od Stevena Knighta, budou plné hvězd. Server Deadline hlásí, že k připravovanému filmu se nedávno připojil britský herec Tim Roth, který zazářil v tarantinovkách jako Gauneři (1991) a Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994), stejně tak i v povídkovém snímku Čtyři pokoje (1995). Zapomenout také nesmíme na jeho výkon v historickém dramatu Rob Roy (1995), za který byl nominován na Oscara.

Koho přesně si ale v připravovaném filmu zahraje, je zatím ve hvězdách. Možná nějakého záporáka? Ať už to bude jakkoliv, spolu s ním se ve filmu objeví ještě Barry Keoghan (Víly z Inisherinu) a Rebecca Ferguson (Duna: Část druhá). I nad jejich úlohami však visí otazník. 

Samozřejmě můžeme počítat s návratem Cilliana Murphyho (Oppenheimer), který si opět zahraje charismatického Thomase Shelbyho. Snímek by nás měl tentokrát zavést do období druhé světové války, přičemž první klapka by měla padnout ještě před koncem roku. Tak uvidíme, zda se do té doby k filmu nepřipojí další známé tváře.

V přípravě jsou také dva seriálové spin-offy. První by se měl odehrávat v Bostonu asi několik desetiletí po událostech šesté řady původního seriálu, druhý by se zas měl zaměřit na Polly Gray, matriarchu rodiny Shelby, kterou si v seriálu zahrála již zesnulá Helen McCrory.

Režii filmu si vezme pod palec Tom Harper, který natočil půlku epizod z první řady Gangů z Birminghamu. Mezi jeho zrežírované filmové tituly patří například Žena v černém 2: Anděl smrti (2014) a Rachel Stoneová: Sázka na Srdce (2023). O scénář se postaral již zmíněný původní showrunner Steven Knight (See).

Snímek, který uvede Netflix, zatím nemá oficiální datum premiéry.