Před nějakým časem jsme se dočkali nových fotek z hvězdně obsazeného filmu The Room Next Door, který napsal a natočil legendární španělský filmař Pedro Almodóvar. Tudíž bylo jasné, že nějaká ta první upoutávka je již za rohem. Přesně na tu se nyní můžete podívat výše.

Bude se každopádně jednat o vůbec první celovečerák od Almodóvara, který bude v angličtině. Hlavními hrdinkami filmu se stávají Ingrid (Julianne Moore) a Martha (Tilda Swinton), které zamlada bývávaly velice dobrými kamarádkami pracujícími pro stejný časopis. Zatímco Indrid napsala autofikci, z Marthy se stala válečná reportérka, přičemž okolnosti života je od sebe oddělily. Když se po letech znovu setkají, obě ženy následně zavzpomínají na události z minulosti a začnou si povídat o všem možném. Přesto ale bude mít Martha jakousi žádost, která otestuje jejich nově posílené pouto.

Jak už nějaký čas víme, chystaný snímek bude tichým a lidským způsobem zachycovat krásy života a nevyhnutelnost smrti. Jednat se bude o adaptaci knihy What Are You Going Through z roku 2020, kterou napsala Sigrid Nunez. Někdy v příštích měsících bychom se snad mohli dočkat i nějakého plnohodnotného traileru. 

Pedro Almodóvar patří mezi nejslavnější španělské filmaře současnosti, který má doma hned dva Oscary z filmy Vše o mé matce (1999) a Mluv s ní (2002). Dále nám nadělil skvělé tituly jako Ženy na pokraji nervového zhroucení (1988), Špatná výchova (2004) a Volver (2006).

Dále se ve snímku objeví herci jako John Turturro, Alessandro Nivola, Juan Diego Botto, Melina Matthews a Raúl Arévalo.

V našich kinech se snímek objeví 5. 12. 2024.