Minulý týden jsme se od insidera Jeffa Sneidera dozvěděli, že DC Studios údajně nabídlo roli Hala Jordana, zřejmě nejznámějšího a nejvíce ikonického Green Lanterna, americkému herci Joshi Brolinovi (Duna: Část druhá). Upsal by se tak k chystanému seriálu Lanterns, který je součástí rebootovaného univerza DCU od Jamese Gunna a Petera Safrana.

Server The Hollywood Reporter nyní potvrdil, že herec nabídku od DC skutečně dostal na konci minulého měsíce. Pokud se však někdo těšil na to, že uvidí charismatického Brolina v zeleném kabátku intergalaktického poldy, tak bohužel pro něho máme špatnou zprávu. Server hlásí, že Brolin roli Hala Jordana nakonec odmítl. Žádný důvod uveden nebyl. DC Studios se tak bude muset poohlédnout po jiné možnosti. 

Natáčení by mělo začít po novém roce v Atlantě, přičemž by mělo trvat asi půlrok. Ze všech chystaných DCU titulů, o kterých momentálně víme, patří Lanterns mezi ty nejslibnější projekty. Nejenže za ní stojí talentovaní tvůrci, ale jistým lákadlem by mohla být i informace, že se má svým stylem a atmosférou podobat Temnému případu (2014). Ještě je tedy otázkou, kterou řadu má nejvíce připomínat, ale kdyby to byla ta první, vůbec bychom se nezlobili.

Příběh by se měl zaměřit na osudy dvou vesmírných policistů, jedním z nich je už starší Hal Jordan, který je již zkušeným veteránem. Připojit by se k němu měl další z komiksů známý Green Lantern, kterým bude John Stewart, ten má naopak být nezkušeným nováčkem. Oba dvou budou podle všeho vyšetřovat temnou a podivuhodnou záhadu, která se týká vraždy, k níž došlo v srdci Ameriky.

Showrunnerem se stane Chris Mundy, který jako scenárista pracoval na seriálech jako Odložené případy (2003), Bloodline (2015) a Ozark (2017). Podílel se také na scénáři k jedné z epizod čtvrté řady zmíněného Temného případu, která nesla název Noční krajina.

Spolu s ním budou Lanterns psát také Damon Lindelof (Watchmen, Země zítřka) a komiksový tvůrce Tom King (Supergirl: Woman of Tomorrow). Všichni budou také vykonávat úlohu výkonných producentů.

Pokud má natáčení skončit příští rok v létě, tak bychom si tipli, že seriál vyjde někdy v první polovině roku 2026.