Před více než dvěma měsíci jsme se dozvěděli, že chystaný seriál Lanterns dostal oficiálně zelenou. Titul bude součástí univerza DCU od Jamese Gunna a Petera Safrana, které nám známé DC hrdiny a padouchy představí v novém kabátku.

Nyní známý insider Jeff Sneider hlásí, že k seriálu by se mohl upsat charismatický americký herec Josh Brolin, kterého můžeme znát jak z Duny a MCU, tak i třeba z filmových titulů jako Tahle země není pro starý (2007) a Sicario: Nájemný vrah (2015).

Brolinovi byla údajně nabídnuta role hrdiny Hala Jordana, člena intergalaktické policie Green Lantern Corps, který je zřejmě tím vůbec nejznámějším a nejvíce ikonickým Green Lanternem, Za jeho vznikem stojí scenárista John Broome a kreslíř Gil Kane, poprvé se objevil v komiksu Showcase #22 z roku 1959. Postava se již objevila například v bídně přijaté filmové adaptaci Green Lantern (2011), kde si ho zahrál Ryan Reynolds.

Klasicky ale připomínáme, že jde zatím o pouhé zvěsti od insiderů, které nemusí být zcela pravdivé. 

Možná si někteří řeknou, že Brolin je na roli Hala až moc starý, ale vzhledem k tomu, co ději chystaného seriálu víme, by to dávalo smysl.

Příběh by se totiž měl zaměřit na osudy dvou vesmírných policistů, jedním z nich je právě už starší Hal Jordan, který je již zkušeným veteránem. Připojit by se k němu měl další z komiksů známý Green Lantern, kterým bude John Stewart, ten má naopak být nezkušeným nováčkem. Oba dvou budou podle všeho vyšetřovat temnou a podivuhodnou záhadu, která se týká vraždy, k níž došlo v srdci Ameriky.

Obzvlášť velkým lákadlem by ale mohl být fakt, že chystaný titul má svou atmosférou hodně připomínat slavný krimi seriál Temný případ (True Detective), na což jsme opravdu velice zvědaví. 

Každopádně uvidíme, zda se Brolin k projektu opravdu nakonec připojí, rozhodně by nám to nevadilo!

Showrunnerem se stane Chris Mundy, který jako scenárista pracoval na seriálech jako Odložené případy (2003), Bloodline (2015) a Ozark (2017). Podílel se také na scénáři k jedné z epizod čtvrté řady zmíněného Temného případu, která nesla název Noční krajina.

Spolu s ním budou Lanterns psát také Damon Lindelof (Watchmen, Země zítřka) a komiksový tvůrce Tom King (Supergirl: Woman of Tomorrow). Všichni budou také vykonávat úlohu výkonných producentů. Seriál zatím nemá oficiální datum premiéry.