Michael B. Jordan už dávno není jenom tím „malým klukem“ ze seriálu The Wire (2002), během let se z něho stal nabušený hollywoodský herec, který si loni poprvé vyzkoušel práci režiséra v boxerském filmu Creed III (2023).

Nyní server The Hollywood Reporter hlásí, že Jordan si vyhlídl nový projekt. Tím bude další remake titulu The Thomas Crown Affair (Případ Thomase Crowna), filmové klasiky z 60. let, ve které si zahrál Steve McQueen. Snímek připravuje Amazon MGM Studios, přičemž Michael B. Jordan by se kromě režie měl také chopit jedné z předních rolí.

Herec si na remake brousil zuby už nějaký čas, respektive již od roku 2016, kdy svůj nápad na projekt představil studiu Metro-Goldwyn-Mayer. Připomeneme, že společnost před pár lety koupil Amazon za 8,45 miliardy dolarů, zdá se ale, že i pod jeho vedením je o remake pořád zájem. 

V původní verzi od režiséra Normana Jewisona hraje Steve McQueen titulního Thomase Crowna, bohatého businessmana, který byl zároveň i bankovním lupičem. Ten jednoho dne zorganizoval geniální loupež, která vyjde do puntíku přesně. Po jeho stopách se ale vydá krásná a mazaná Vicki Anderson (Faye Dunaway), vyšetřovatelka pojišťovny, která byla pověřena, aby případ rozlouskla.

Nebude se každopádně jednat o první remake, ještě zde máme u nás zřejmě o něco známější verzi od Johna McTiernana jménem Aféra Thomase Crowna (1999), ve které si v předních rolích zahráli Pierce Brosnan a Rene Russo. Amazon MGM plánuje snímek uvést do kin. 

Scénář si vzal pod palec Drew Pearce, který napsal letošní akční komedii Kaskadér, taktéž se podílel na scénáři k titulům jako Iron Man 3 (2013), Hotel Artemis (2018) a Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw (2019).

Za předešlými verzemi scénáře stáli Wes Tooke (Okupovaná kolonie) a Justin Britt-Gibson (Agresivní virus). Zatím ale není známo, kdy přesně se filmu dočkáme.