Zatímco se James Gunn lopotí s filmovým restartem DCU, tak je zde i několik dalších projektů, které jsou v produkci, ale s Gunnovým směrem nemají nic společného. Jedná se především o připravované věci z animované produkce. Tím nejvýznamnějším želízkem v ohni je určitě již 7. července vycházející seriál My Adventures with Superman. 

Nejnovější připravovaný animovaný počin má však v rukách společnost Warner Bros. Japan. Nový anime seriál ponese název Suicide Squad Isekai a bude se jednat o originální anime, které zanese postavy, jakými jsou Joker, Harley Quinn či Amanda Wallerová do zcela nového světa. Oznámení doprovázené trailerem proběhlo na akci Anime Expo 2023 v americkém Los Angeles.

Pro ty, co netuší, tak Isekai je žánr, který patří mezi nejoblíbenější a nejžádanější anime směry. Žánr spočívá v tom, že se relativně obyčejní lidé ze všedního světa dostanou do jiných světů, které přetékají kouzly či kouzelnými tvory. Většinou se náhle díky svým znalostem stávají silnou a velmi žádanou osobou, a jejich život se razantně změní od toho původního. Pro západní publikum taková tvorba příběhu rozhodně není novotou. Stačí si připomenout Letopisy Narnie nebo Alenku v říši za zrcadlem.

Něco podobného nyní čeká i nejprominentnější gothamský zločinecký pár – Jokera a Harley, kteří se z temného Gothamu ocitnou na místě, kde budou bojovat například s prasečími monstry a lítajícími draky. Tak to alespoň vypadá dle krátkého oznamujícího traileru. Na Anime Expo bylo i potvrzeno, že tvůrci dostali povolení, aby DC postavy mohli používat magii, takže se můžeme těšit na velmi nevšední podívanou.

Tvůrci se vyjádřili i k roli Jokera, který by dle jejich slov neměl mít nic společného s žádnou již zpracovanou iterací prince zločinu. To zní celkem zajímavě, že se autoři rozhodli pojmout Jokera dle svých vlastních a snad originálních preferencí. Více informací prozatím nemáme, ale podle již několikrát zmiňované ukázky mi stylizací seriál hrozně připomíná videoherní sérii Persona, konkrétně tedy pátý díl. Což je trochu signifikantní, protože není to tak dávno, co se na internetu objevila alternativní obálka komiksu Harley Quinn, který byl dělán přesně ve stylu Persony.

Režie se ujme Eri Osana, která má na svědomí například anime Jujutsu Kaisen. O scénář se pak má starat dvojice Tappei Nagatsuki a Eiji Umehara. Ani tito autoři nejsou nováčky, co se týče anime seriálů. Oba se totiž podíleli již na anime Re: Zero – Starting Life in Another World. Na datum vydání si však budeme muset ještě chvíli počkat.